2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

20 yıllık husumet 20 yıl hapis cezasına dönüştü

Isparta’da, aralarında 20 yıllık husumet olduğunu ileri sürdüğü şahsı bıçaklayarak öldüren sanık bugün son kez hakim karşısına çıktı. Sanık, "kasten adam öldürmek" suçundan 20 yıl hapse mahkum oldu.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada ilk olarak görgü tanıkları dinlendi. Sanık Halil Yavuz (70) duruşmada verdiği ifadede, olay günü İsmet Yeşilpınar (71) ile tartıştığını ve tartışmanın büyümesi üzerine karşı tarafın kendisine saldırıda bulunduğunu iddia etti. Bunun üzerine bıçakla kendisini korumak istediğini anlatan sanık Yavuz, "İsmet Yeşilpınar, 20 yıl önce benim evimi gözetliyordu, şikayette bulundum. Fakat o günden bu yana kendisiyle hiçbir görüşmem olmadı. Olay günü benimle ağız dalaşına girdi. Birçok insan üstüme yürüdü. Kendimi korumak için bıçağı salladım. Kasten öldürmedim. Ben bu yaştan sonra adam öldüremem. İsteseydim bu işi 20 yıl önce yapardım" şeklinde kendini savundu.

Mahkeme heyetinin "Akli dengende bir rahatsızlık var mı?" şeklindeki sorusuna ise sanık Halil Yavuz, "Benim her yerimde hastalık var. Aklım her şeye yetmiyor" diye cevap verdi. Sanık Yavuz, nefsi müdafaa nedeniyle beraatını istedi. Mahkeme, sanık Yavuz’un kasten adam öldürmek suçundan 20 yıl ağır hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Olay, 11 Temmuz 2004 tarihinde Emre Mahallesi’nde meydana gelmiş, 15 yıldır husumetli olduğu ileri sürülen Halil Yavuz (70) ve İsmet Yeşilpınar arasında çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Halil Yavuz, İsmet Yeşilpınar’ı bıçaklayarak ağır yaralamıştı. Yaralanan Yeşilpınar, olay yerine gelen ambulansla Isparta Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

ısparta
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2004 Salı 15:25:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?