30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

205 eser yarışıyor

AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yeni Ürün Tasarım, Geliştirme (CAD/CAM) Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından düzenlenen ve Kültür Turizm Bakanlığı ile Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü'nün desteklediği ‘Ahşap Oyuncak Tasarım Yarışması’ değerlendirme süreci başladı.

Konu ile ilgili düzenlenen basın toplantısında SDÜ Cad/Cam Araştırma Merkezi Müdürü ve Yarışma Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cengiz Kayacan, Isparta'da orman sektörü kapsamında yeni bir sektörün oluşmasına katkıda bulunmak istediklerini bildirdi. Dileyen herkesin yarışmaya katılabildiğini belirten Prof.Dr. Kayacan, ülke genelinden 205 eserin yarışmaya katıldığını, yarışmaya katılanlar arasında hükümlülerin de bulunduğunu aktardı.

İLGİNÇ MEKTUPLAR

Yarışmaya ilginç mektupların da geldiğini söyleyen Prof.Dr. Kayacan, ''Özellikle ortaöğretimdeki öğrencilerden duygularını, hissiyatını anlatan mektuplar geldi. Çünkü bu yarışma Türkiye'de ikinci defa düzenleniyor. İlki özel bir firma tarafından gerçekleştirilmiş, bizimki ise tamamen isteğe bağlı. Yarışmanın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da destekleniyor. Yerel kalmış oyuncakların genelleştirilmesi, yaygınlaştırılması için böyle bir destek oluşturuldu. Yarışmaya ilgi büyük” diye konuştu.

Yarışmada dereceye giren ilk 30 eserin sergileneceğini, ilk 5 eserin de CAD/CAM Merkezi'ne ait olacağını bildiren Prof.Dr. Kayacan, yarışmada birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL ödül verileceğini, birinci mansiyona bin TL, ikinci mansiyona da 500 TL ödül takdim edileceğini söyledi.

AHŞAP OYUNCAK TASARIM YARIŞMASI
İHA
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2010 Perşembe 16:58:04
Güncelleme :10 Haziran 2010 Perşembe 19:16:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?