7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

28 kız öğrenci zehirlendi

ISPARTA'nın Atabey İlçesi'ndeki 60'ncı Yıl Sadık Doğan Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan 28 öğrenci, kahvaltıda yediklerinden zehirlendi. Öğrenciler Isparta'daki çeşitli hastanelerde tedaviye alındı.

Atabey 60'ncı Yıl Sadık Doğan Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan öğrenciler sabah kahvaltısının ardından fenalaştı. Midesi bulanan ve kusan 28 kız, ambulanslarla Isparta'daki çeşitli hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Diğer öğrenciler de Atabey Sağlık Ocağı'nda kontrolden geçirildi.

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi, Isparta Doğumevi Hastanesi ve Isparta Devlet Hastanesi’nde tedaviye alınan, yaşları 13 ile 18 arasında değişen öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu kaydedildi. Öğrencilerin isimleri şöyle:

‘Çiğdem Yılmaz, Cansu Erdinç, Ayşe Kılıç, Sibel Elibol, Alime Erdoğan, Döne Demiralay, Satı Tulum, aşikar Taşdemir, Havvagül Karakoç, Ümmü Yılmaz, ümmü Gökdoğan, Gülizar Düzlerk, Fatma Dönmez, Cemile Yalvaç, Nevruz Yılmaz, Yüksel Tulum, Sevda Meydan, Şerifi Derici, Makbule Pınar, Keziban Birol, Ayşe Öztürk, Hatice Çetin, Binnaz Ertürün, Leyla Çöllü, Gülnur Başbuğ, Alime Derici, Halise Uranlı ve Ayşegül Aslan.’

Isparta Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mahmut Altunay, öğrencilerin sabah kahvaltısında verilen patates kavurmasından zehirlenmiş olabileceklerini söyledi. Kahvaltıda verilen patates kavurması, kaşar ve beyaz peynir ile reçel numunelerinin İl Tarım Müdürlüğü Gıda Kontrol Ekipleri tarafından incelenmek üzere alındığını kaydeden Altınay, yurtta çıkarılan yemeklerin özel bir şirket tarafından yapıldığını da bildirdi.

DHA
Yayın Tarihi : 23 Ekim 2007 Salı 14:58:41
Güncelleme :23 Ekim 2007 Salı 15:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
büşra IP: 78.163.173.xxx Tarih : 15.11.2007 18:04:00

evet benim arkadaşlarımda vardı zehirlenenler arasında kahvaltıda kızartma yemişler kızartmada iki gün önceden yapılmış herkez kızartmayı çok sevdikleri için çok çok yemişler sonra hastaneyi boyladılar tabi