5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

3 yıl balık avlamak yasak!

Isparta'da, Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından onaylanan Eğirdir Gölü yönetim programı çerçevesinde alınan kararla gölde 3 yıl boyunca balık avlanılması yasaklandı.

Türkiye'nin en büyük göllerinden olan Eğirdir Gölü'nü korumak amacıyla hazırlanan Eğirdir Gölü Yönetim Programı çerçevesinde 6 ana hedef başlığı altında çok sayıda proje uygulamaya geçiriliyor. Program çerçevesinde alınan 3 yıl süreyle balık avlama yasağı, Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından onaylandı. Ulusal Sulak Alan Komisyonu tarafından onaylanan kararlar Yerel Sulak Alan Komisyonu ve EKOBİR tarafından kurulacak yürütme komisyonu tarafından uygulanıp denetlenecek.

Eğirdir Gölü Yönetim Planı sonuç bildirgesini açıklayan Çevre ve Orman İl Müdürlüğü'nde görevli Dr. Sevda Altunbaş, "Bu plan ile gölde kirliliğin azaltılması, gölde balıkçılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, göl çevresindeki turizm faaliyetlerinin sürdürülebirliğinin sağlanması, göl çevresinde yapılan tarımı geliştirmek, göl çevresindeki yaban hayatının, orman ekosisteminin sürdürülebilirliğinin sağlanması, göl havzası hakkındaki bilgilerin paylaşılmasını amaçlıyoruz" dedi.

Yönetim planını 'takım oyununun bir zaferi olarak' tanımlayan Isparta Valisi Şemsettin Uzun da, "Ben takım oyununu seven bir kamu yöneticisiyim. Bu eser bir takım oyunu. Eğirdir Gölü bu yönetim planı ile gelecek nesillere aktarılacak" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 10:47:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?