5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

30 yıl karnında 5 kilo ur ile yaşadı

Isparta'da karın ağrısı şikayetiyle doktora giden kadının karnından 5 kilo ağırlığında ur çıktı.

Yıllardır çocuk sahibi olma hayaliyle yanıp tutuşmasına karşın bir türlü bu arzusuna kavuşamayan Helime Ayvaz'ın karnından 2 bebek büyüklüğünde ur çıktı.

58 yaşındaki kadının "kilo alıyorum" düşüncesiyle yıllarca ihmal ettiği 5 kilo ağırlığındaki kitle, Isparta Özel Davraz Yaşam Hastanesi'nde 2 saat süren başarılı bir operasyonla alındı.

Isparta'nın Yalvaç ilçesinden şiddetli karın ağrısı şikayetiyle Davraz Yaşam Hastanesi Kadın Hastalıkları Servisine gelen 58 yaşındaki Helime Ayvaz'ın yapılan muayenesinde rahminde ur olduğu anlaşıldı. Kadın Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. İsmail Büyükdurak'la Genel Cerrah Opr. Dr. Ercan Kesici tarafından ameliyata alınan Helime Ayvaz'ın rahmindeki 5 kilo ağırlığındaki kitle 2 saat süren başarılı operasyonla alındı.

Yıllardır çocuğu olmayan Helime Ayvaz'ın karnından çıkarılan 5 kilo ağırlığındaki uru 30 yıldır taşıdığı tahmin ediliyor. Bu zamana kadar urun varlığına ilişkin hiçbir rahatsızlık duymadığını belirten Ayvaz, "Sürekli kilo alıyordum. Normal bir kilo artışı tahmin ettik. Ur olabileceğini hiç düşünmedik. Yıllarca bebek sahibi olmayı beklerken, 30 yıl aradan sonra karnımdan 2 bebek büyüklüğünde ur çıktı.Doktorlarıma beni sağlığıma kavuşturduğu için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kadın Hastalıkları Uzmanı Dr. İsmail Büyükdurak, kadınlarda menopoza yakın dönemde yaygın olarak ortaya çıkan kitle varlığının normal bir vaka olduğunu söyledi. Ancak Helime Ayvaz'ın rahminden alınan urun ender rastlanan büyüklükte olduğuna dikkat çeken Büyükdurak, hastanın yıllarca gebe kalamamasının sebebini bu kitlenin varlığına bağladı.

Kadınların menopoz dönemine doğru bu vakalara karşı dikkatli olması gerektiğini belirten Uz. Dr. Büyükdurak, bu dönemlerde sağlık kuruluşlarına başvurularak, kontrol yaptırmanın erken teşhis açısından yararlı olacağını sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2008 Çarşamba 16:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?