5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

40 dilde çeviri hizmeti

Isparta’da Halı Sarayı birinci katında hizmete giren tercüme ve danışmanlık merkezinin açılışına Vali Yardımcısı Atila Durmuş, THK Şube Başkanı Zafer Çağlar ve çok sayıda davetli katıldı. Isparta için böyle bir ofisin büyük şans olduğunu belirten Durmuş, “Her vatandaş bir gün böyle bir ofise ihtiyaç duyabilir. Özellikle hukuki ve ticari alanda yabancı dil yazışmalarında bu ihtiyacın giderilmesi yönünde böyle bir ofisin olması çok güzel. Çünkü vatandaş zaman kaybetmeden işini görebilir. Büyük bir ihtiyacı gidermesi açısından arkadaşlar önemli bir hizmet görüyorlar” diye konuştu.

130 TERCÜMAN ÇALIŞIYOR
Merkezi Antalya’da bulunan Enter Ofis IspartaTemsilcisi İngilizce Yeminli Tercüman Müjgan Cingöz, 40 dilde 130 mütercim tercüman kadrosuyla 5 yıldır hizmet verdiklerini söyledi.

Yeni ofisle birlikte çalışma alanlarını yaygınlaştıracaklarını dile getiren Cingöz, “Flemenkçe’den İbraniceye, Rusça’dan Kürtçe’ye, Çince’den Japonca’ya kadar pek çok dünya dilini çevirebilecek konumdayız. Türkiye Çevirmenler Derneği’ne üyeyiz. Her biri alanında uzman, dil mezunu 130 personelle hizmet veriyoruz” dedi. İş bağlantıları, iş görüşmeleri, hukuki yazışmalar ve görüşmeler gibi pek çok alanda tercüme ve yeminli tercümanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Cingöz, “Sempozyumlara katılan yabancı konuklara kulaklık aracılığıyla çevirme (simultane) ve ardıl çeviri hizmetlerinde de Isparta’da tek ofis biziz. AB dönüşüm projeleri kapsamında AB ülkelerinden gelen işadamlarıyla Ispartalı işadamları arasındaki görüşmelerde de öncü rol oynuyoruz” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 15:12:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?