20
Nisan
2024
Cumartesi
ISPARTA

40 yıllık sıkıntı bitti!

Isparta'nın Keçiborlu ilçesine bağlı Kuyucak köyünde vatandaşların kendi imkanlarıyla bulduğu su köyde bayram havası estirdi. Yaklaşık 40 yıldır su konusunda büyük sıkıntılar çektiklerini belirten köylüler, 3'ü aşkın yere sondaj vurduklarını ve sonunda istedikleri suya kavuştuklarını ifade etti.

Keçiborlu'ya bağlı Kuyucak köyünde köylüler, bulmuş oldukları suyla köye bayram havası yaşattı. Su bulmanın sevincini dua ederek ve kurban keserek kutlayan köylüler, ardından da halka şükür yemeği vererek rahmetin devam etmesini istedi. Köy meydanında düzenlenen törene Kaymakam Vedat Yılmaz, Belediye Başkanı Turgut Soykan, Emniyet Müdürü Cevdet Onuş, Garnizon Komutanı Taner Alabacak ve çok sayıda davetli katıldı. 1971 Burdur depreminden sonra akarsuların çekilmesiyle kuyulardaki su oranının düştüğünü aktaran köy muhtarı Mehmet Aydemir, bunun sonucunda birçok yere sondaj vurulduğunu ancak netice alınamadığını dile getirdi.

Aydemir, sözlerini şöyle sürdürdü: "1992 yılında köylünün kendi imkanlarıyla kurduğu sondaj sonucunda bize 15 yıl yetecek kadar su bulundu. Ancak bu suyun da bitmesiyle kuyularımız yine kurudu. Bu sefer de Senir kasabasından su almaya başladık. Ancak bu da 4 -5 yıl sürdü. Öyle olunca bizler de köy olarak kendi imkanlarımızla sondaj vurdurttuk. Ve bunun sonucunda Kepez mevkiinde saniyede 7 litre su çıkan bir kuyu bulduk. Kireç oranı çok düşük olan bu suyu, İl Özel İdare'sine müracaat ederek değiştirttiğimiz içme suyu şebekesine aktardık. Şu anda da vatandaşımız tertemiz arındırılmış bir şekilde bu suyu içmekte. Bizler de bunun neticesinde burada bir şükür yemeği verdik. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.”

CHA
Yayın Tarihi : 12 Kasım 2013 Salı 13:12:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?