5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

5,5 ay sonra ödülüne kavuştu

Konya Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun olup 2008 ÖSS’de Türkiye 5.’si olan Hüseyin Çivici’ye tam 5,5 ay sonra Isparta’da ödül verildi.

Konya Atatürk Anadolu Öğretmen Lisesi’nden mezun olan Şarkikaraağaç nüfusuna kayıtlı Hüseyin Çivici’nin sayısalda elde ettiği Türkiye 5’inciliği geçte olsa Vali Ali Haydar Öner tarafından ödüllendirildi. Vali Öner, başarıyı diz üstü bilgisayarla ödüllendirdi.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz ile birlikte Vali Öner’i ziyaret eden Hacettepe Tıp Fakültesi öğrencisi Çivici, kendisine Konya’dan vermesi gereken ödülü Isparta Valisi Öner’in verdiğini açıkladı.

Çivici, “Konya’da sınava girdim. Türkiye 5’incisi olmam nedeniyle orada çok fazla reklamım yapıldı. Ancak sıra ödüle geldiğinde muhatap bulamadım. Herkes reklamımı yaptı, ödül konusu olunca ise ‘Sen Ispartalısın, oraya git oradan versinler ödülünü’ demeye başladılar. Ankara’da da Ispartalılar Vakfı’nda (ISVAK) Valimiz Ali Haydar Öner ile tanıştık ve kendisini bu durumu anlattım. O da bana 9 Ocak'ta Isparta’da olacağını ve o tarihte benim de yanına gitmemi istedi. Sınavlarım nedeniyle 9 Ocak'ta gelemedim ama şimdi buradayım” dedi.

Kendisini ödüllendiren Vali Öner’e teşekkür eden Çivici, “Yatılı okulda büyüdüm, bilgisayar kullanma imkanım olmadı. Çok teşekkür ederim, bu onur beni daha da şevklendirdi” diye konuştu.

Öğrenciyi başarısından ötürü kutlayan Vali Öner, “Seni başarılı bir doktor olarak görmek istiyoruz. Sen doğru bildiğin yoldan asla ayrılma ve başarılı olmaya devam et. Başarılı olanın yanında herkes olur” dedi. Ayrıca, Vali Öner, öğrenciye kendi özel cep telefonu numarasını ve kartını vererek, “Ne zaman istersen beni arayabilirsin. Bir sıkıntın olursa da hiç çekinme” diye tembihledi.

iha
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2009 Perşembe 02:25:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?