30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

56 personel için rekor başvuru

ISPARTA'DA 56 PERSONEL ALIMI İÇİN BİN 271 KİŞİ BAŞVURU

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'ne alınacak 56 personel için bin 271 kişi başvurunca kura çekimi yapıldı. Noter huzurunda yapılan personel alımında usulsüzlük iddiaları üzerine kuralar basın mensuplarına çektirildi.

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nün dozer operatörü, greyder operatörü ve arazöz şoförü gibi çeşitli branşlarda 56 işçi alımı için çıktığı ilana bin 271 kişi başvurunca kura çekimine gidildi. Orman Bölge Müdürlüğü'nde noter huzurunda yapılan kura çekiminde sınav başkanlığı yapan Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, kura çekiminden önce kendilerine usulsüzlük yapılacağı yönünde iddialarda bulunulduğunu, bu nedenle kurada sınav heyetinden hiç kimsenin çekiliş torbasına dokunmayacağını dile getirdi.

Hiçbir şekilde haksızlık yapıldığı izlenimi vermemek için kuraya katılan kişilerin isimleri noter tarafından plastik şişelere konuldu. Daha sonra da kura çekimine geçildi. İlk çekimi basın mensupları yaptı ve kurada çıkan herkes kendinden bir sonrakini çekerek talihlileri belirledi.

Orman Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Bahar, yapılan kura çekimiyle birlikte alınacak kişi sayısının 3 katı şeklinde 168 asil ve 168 yedek olarak 336 kişinin belirlendiğini dile getirdi. Bunlar 6 temmuzda uygulamalı olarak mülakata katılacaklar. Bölge Müdür Yardımcısı Bahar, "Adaylarımız 6 temmuzda Sav'daki orman deposunda gerçekleştirilecek mülakatlara katılacaklar. Mülakatlar uygulamalı olarak yapılacak. Mülakatta başarılı olan 56 kişi çalışmaya hak kazanacak. 5 ay 29 gün ormanda çalışacaklar. Mevsimlik

işçi dediğimiz statüde çalıştırılan bu kişilerin sigortaları ise 12 ay üzerinden yatırılacak" diye konuştu.

31 kişi alınacak olan arazöz şoförlüğü için başvuran 618 kişiden biri olan ve kurada ilk sıralarda çıkan Feridun Yalçın seçildiği için çok mutlu odluğunu dile getirirken başvuru çokluğunu işsizliğe bağladı. Toplamda 15 kişi alınacak olan beden işçisi statüsünde başvuran 593 kişiden biri olan ev hanımı Emine Şengül ise çok heyecanlı olduğunu bugüne kadar birçok işte çalıştığını ve çok ihtiyacı olduğu için işe başvurduğunu dile getirdi.

ISPARTA'DA 56 PERSONEL ALIMI İÇİN BİN 271 KİŞİ BAŞVURU
ISPARTA'DA 56 PERSONEL ALIMI İÇİN BİN 271 KİŞİ BAŞVURU
İHA
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2010 Perşembe 18:31:03
Güncelleme :24 Haziran 2010 Perşembe 18:41:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?