30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

6 ayda 45 kilo verdi

ALTI AYDA 45 KİLO VERDİ

Isparta'da bir kişi, altı ayda 45 kilo vererek 174 kilodan 129 kiloya indi.

Isparta'da 6 ay önce SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi Nefroloji Bölümü'ne başvuran ve aynı zamanda tek böbrekli olan Mesut Özdemir, Nefroloji, Endokrinoloji ve Metabolizma ile diyet bölümü hekimlerinin işbirliği ile 6 ayda 45 kilo verdi. Hastaneye başvurduğunda 174 kilo olan Özdemir, 129 kiloya indi.

Mehmet Özdemir'in zayıflamak için SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gelerek kendisine müracaat ettiğini belirten Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Tuğrul Sezer, "Hasta donanımlı ve bölümler arası işbirliğinin yapıldığı hastanemizde tedavi altına alarak spor hekimliğimiz de düzenli egzersiz programları ve uygun diyetlerin uygulanmasıyla 45 kilo zayıfladı" dedi.

OBEZİTE TEDAVİSİNDE İDDİALIYIZ

Son yıllarda uzman olmayan kişilerin obezite tedavisine kalkıştığını belirten Prof.Dr. Sezer, "Bu da ciddi sorunlara yol açıyor" diye konuştu.. Birçok bilimsel ve teknolojik atılım gerçekleştiren SDÜ Hastanesi'nin çağımızın hastalığı olan obezite tedavisinde de iddialı olduğunu ifade eden Prof.Dr. Sezer, şunları söyledi: "Öncelikle Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları bölümünce değerlendirilen hastada hormonal bir bozukluğun olmadığının gösterilmesi gerekmektedir. Değişik obezite ilaçları ve

zayıflama programları bu kliniğimizde başarıyla uygulanmaktadır. Günümüzde ehil olmayan kişilerde obeziteyi tedavi ettiklerini iddia etmektedir. Sağlık alanında bile uzman olmayan bu kişilerin önerdiği tedaviler hastaların hayatlarını tehlikeye sokmaktadır. Obez hastalarında zayıflamanın temel koşulu zayıflamayı gerçekten istemektir. Bunun dışında alınan ve harcanan enerji dengesinin, harcanan lehine artırılmasıdır. Bunun için en etkili yöntem zayıflama diyeti ve doktor kontrolünde yapılan egzersizdir."

HEDEFİM 90 KİLOYA İNMEK

Hastaneye başvurduğu altı ay önceki durumuyla bugünkü durumu arasında çok büyük fark olduğunu belirten Mesut Özdemir de "Önceden yürümekte, hareket etmekte zorlanıyordum. Şu an bu zorlukları yaşamıyorum. Hedefim 90 kiloya ulaşmak. Obez hastalığı olanlara doktor kontrolünde zayıflamayı öneriyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:32:01
Güncelleme :11 Ağustos 2010 Çarşamba 17:58:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?