2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

9. Cumhurbaşkanı Demirel Isparta'da

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi İslamköy'de, Mayıs ayı içerisinde açılışı yapılacak Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nde incelemelerde bulundu.


Süleyman Demirel, bugün saat 10.30 sıralarında helikopterle İslamköy Kasabası'na geldi. 9.Cumhurbaşkanı Demirel, içinde araştırma merkezi, kütüphane, kafeterya, satış mağazası, müze,köyevi, cami, şadırvan ve Demirel Evi'nden oluşan Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi'nde incelemelerde bulundu.

Demirel'in gezisi esnasında basın mensupları içeriye alınmadı. İnceleme gezisine öğle yemeği için ara veren Demirel, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Demirel, yaptığı açıklamada, "Biz burada bir mesaj vermek istiyoruz. Bu mesajı nasıl verelim ve sergilediğimiz, koyduğumuz eşyalar ve yaptığımız kütüphaneler bizim mesajımızı nasıl verecek buna bakacağım. Tamamen çalışma ziyaretidir" dedi


Demirel, kütüphane ve doğduğu ev başta olmak üzere müze haline getirilen yerleri tek tek inceledikten sonra aile kabristanlığına geçerek dua etti. Demirel, daha sonra İslamköy'den ayrıldı. Demirel'e gezisi süresince kardeşi işadamı Şevket Demirel'in torunu 11 yaşındaki Şevket Saim Atasagun eşlik etti.

ESİN ŞAHİN - ISPARTA (İHA)
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2004 Pazartesi 22:16:00
Güncelleme :19 Nisan 2004 Pazartesi 22:17:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?