30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

AB standartlarında fakülte

AB STANDARTLARINDA FAKÜLTE

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Kırzıoğlu, 1995 yılında kurulan Diş Hekimliği Fakültesi’nin kısa sürede önemli adımlar attığını belirtti.

Avrupa Birliği (AB) eğitim sürecini hızla geçerek AB standartlarına ulaştıklarına dikkat çeken Prof.Dr. Kırzıoğlu, “1995 yılında kurulduk ve hızla gelişmeye başladı. Şu anda fakülte bünyesinde 32 öğretim üyesi, 69 asistan görev yapıyor ve 8 ana bilim dalında eğitimler veriliyor” dedi.SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne Türkiye’nin değişik illerden ve yurt dışından hastaların geldiğine dikkat çeken Prof.Dr.Kırzıoğlu, “Ayrıca bölgede bir benzerimiz olmadığı için bölge hastanesi görevini de üstlendik” şeklinde konuştu.

ANLAYIŞ BEKLİYORUZ

Ortodonti tedavisi için verilen uzun süreli randevularla ilgili eleştirilere de yanıt veren Prof.Dr.Kırzıoğlu, “Ortodonti hastalığı uzun bir tedavi süreci gerektiriyor. Bu aylar hatta yıllar alabiliyor. Ortodonti hastalığı çok yaygın. Doktorlarımız mesai dışında bile çalışmalarına rağmen yoğunluk sürüyor. Dünyanın her yerinde ortodonti tedavisi uzun bir süreçte tamamlanır. Vatandaşlarımızdan bu konuda anlayış bekliyoruz” die konuştu.

AB STANDARTLARINDA FAKÜLTE
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 11:53:05
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 12:00:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?