8
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

AB ülkelerine kiraz Isparta'dan

Kirazda zirai mücadele çalışmalarında gösterilen titizlik nedeniyle özellikle AB ülkelerinde Isparta kirazının tercih edildiği belirtildi.


Isparta'da 2615 hektar alanda 398 bin kiraz ağacından 18 bin ton kiraz üretildiği ve kiraz üretiminin Isparta'nın geleceğine damgasını vuracağı ifade ediliyor.


Isparta Tarım İl Müdürü Mücahit Yeşil, AB ülkelerinde büyük bir güvenle tüketilen kirazın Isparta ekonomisine büyük bir katkı sağladığını belirtti.


İsparta ekonomisinin en önemli dinamiklerinden birinin kiraz olduğunu anlatan Mücahit Yeşil, 2615 hektar alanda 398 bin kiraz ağacında üretim yapıldığını söyledi. Yıllık üretimin ortalama 18 bin ton olduğunu anlatan Yeşil, şöyle konuştu: "Son zamanlarda hasat aralığının 20 günden 40 güne çıkarmak için 2003 yılından beri yapılan çalışmalar olumlu netice vermiştir. Hasat aralığını 60 güne çıkarmak için 1300 rakımlı alanlarda yoğun bir kiraz fidanı dikim çalışmalarını sürdürmekteyiz. Isparta'nın kiraz üretim merkezi olarak Uluborlu ilçesi başta olmak üzere Senirkent ilçesi ve merkeze bağlı Yakaören köyü belirlenmiştir."


Yeşil, zirai mücadele çalışmalarında il müdürlüğü olarak gösterdikleri titizlik nedeni ile özellikle AB ülkelerinde Isparta kirazının büyük bir güvenle tüketildiğini söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2007 Salı 17:38:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?