5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

ABD’de mimarlık dersi verdi

ABD’DE MİMARLIK DERSİ VERDİ

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Amerika’da 160 yıldır eğitim veren Bullshıt Üniversitesi’nde “Türk ve Selçuklu Mimarisi” dersi verdi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Adar, Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Betselci ve Meclis Üyesi Salih Serçe’den oluşan bir heyetle Bullshıt Üniversitesi’nin davetlisi olarak Amerika’ya gitti.

Bullshıt Üniversitesi’nde “Türk ve Selçuklu Mimarisi” dersi veren Günaydın, “kızım Zeynep Konur ile birlikte verdiğimiz konferans izleyenleri oldukça etkiledi. Burada Türk mimarisi ve Selçuklu mimarisinden bahsettik. Kendimizin yaptığı çalışmaları anlattık. Konferansımız çok beğenildi. Farklı bir tarz olarak görüldü” dedi.

Kendisi önderliğindeki Isparta heyetinin kentte her ay düzenlenen geniş katılımlı bir toplantıya da davet edildiklerini belirten Günaydın, şöyle konuştu:

“Ziyaretimizde daha çok işin ticari kısmı ile ilgilendik. Onlar bize davette bulundu, biz de aynı teklifi onlara sunduk. Isparta’nın dağı-taşının çok kıymetli olduğunu anlattık. Gerek ponza taşı gerek andazit taşının varlığının Amerika’da değerlendirilebileceğini söyledik. Taş ve ponza varlığımızı avantaj olarak kabul ettik. Kentin Sharon Mcshurley isimli hanımefendi belediye başkanı bir karar aldırmış. Bu kentle Isparta kendi hoşgörü, sevgi ve yardımlaşma üzerine kardeş şehir anlaşması imzaladık. Ayrıca kentin anahtarını bana hediye ettiler. Bu jest beni çok duygulandırdı.”

Belediye Başkanı Günaydın, kardeş şehir Muncie’den mayıs ayından kalabalık bir heyetin Isparta’ya geleceğini söyledi. Heyetin Ankara Ticaret Odası, Kayseri Ticaret Odası ile görüşme yaptıktan sonra Isparta’ya geleceğini belirten Günaydın, karşılıklı ziyaretler sonucunda ticari köprü kurulabileceğini iddia etti.

Başkan Günaydın, Amerika gezisi kapsamında Newyork ile Chicago’yu da kentsel anlamda inceleme fırsatı bulduklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2009 Salı 10:15:00
Güncelleme :10 Kasım 2009 Salı 15:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?