5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

ABD'li avukatlar ile ilgili uyarı

Isparta Barosu, Isparta'daki uçak kazasının ardından yüksek tazminat kazanacağız vaadiyle kazazede vatandaşlardan vekalet topladığı iddia edilen Amerikalı avukatlar hakkında Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.


30 Kasım 2007'de Isparta'da meydana gelen ve 57 vatandaşımızın hayatını kaybettiği uçak kazasının ardından bu kente akın eden Amerikalı avukatlar ile Isparta Barosu'nun mücadelesi devam ediyor. Konuya ilişkin soruları cevaplayan Isparta Barosu Başkanı Gamze Budak, ABD'li avukatların Isparta'ya ABD'nin bir eyaleti gibi ellerini kollarını sallayarak geldiklerini söyleyerek, Amerikalı avukatların kazazede vatandaşlardan yüksek tazminat kazanacağız vaadiyle dava açmak için vekalet topladığını ileri sürdü.


Olayla ilgili araştırma başlattıklarını söyleyen Budak, "Önceki uçak kazalarında da bu firmanın vekalet toplayıp başka hukuk bürolarına sattıkları ortaya çıktı. Amerikalı avukatların para karşılığında bazı Türk avukatlardan da destek aldıklarını tespit ettik. Başsavcılığa şikayette bulunduk. Amacımız, yeterince acı çekmiş kazazedelerin bir de hukuken kendilerinin yanıltılarak vekalet toplayan yabancı avukatlar nedeniyle zarara uğramalarını önlemek" dedi.


Kaza sonrası ilk davanın ABD'nin Chiago eyaletinde açıldığı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığın söyleyen Budak, vekalet toplayan ABD'li avukatların sadece tespit tutanağı tuttuğu davanın esasına ilişkin girişimde bulunmadıklarını tespit ettiklerini söyledi. Budak, ABD'li avukatların kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla davayı kazanmaları durumunda paranın yüzde 33, sigorta şirketiyle anlaşmaları durumunda yüzde 20 pay üzerinden anlaştıklarını ileri sürdü.

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2008 Pazar 16:20:40
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 11:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?