5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Afişle 'afişe' etti!

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, bir önceki dönemin AK Partili Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın Isparta'ya maliyetinin 621 milyon TL olduğunu belediye binasına astırdığı dev pankartla halka duyurdu.

Isparta Belediyesi Eski Başkanı Hasan Balaman döneminde satılan gayrimenkuller, hisse senetleri, fabrika ve işyerleri ile bırakılan borç miktarı Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın tarafından hazırlatılan 4x5 ebadında 20 metre karelik dev bir pankart ile Ispartalılara duyuruldu.

Belediye Başkanı Günaydın'ın imzalı "Hasan Balaman Döneminin Isparta Halkına Maliyeti" başlıklı pankartta ilk olarak 2004-2009 yılları arasında 125 milyon TL borç bırakıldığına vurgu yapıldı. O dönemde satılanlar ise "Ayrıca kaybettiklerimiz" başlığıyla şu şekilde veriliyor:

 

54 DAİRE SATILMIŞ

 

Başkan Günaydın, kaybedilenler listesinde baş sıraya satılan daireleri koydu. Günaydın, AK Partili Balaman döneminde belediyenin malı olan 54 dairenin satıldığı ve bunların karşılığının da 6 milyon TL olduğunu duyurdu. Dev pankartta Isparta Belediyesi'nin malıyken Balaman döneminde özel bir şirkete satılan ponza işleyen ISBAŞ Fabrikası'nın da 8 milyon TL bedelle satılması da yer aldı.

 

GÖLTAŞ HİSSELERİ 12 MİLYON TL

 

Öte yandan 2004-2009 yılları arasında Belediye Meclisi'nde uzun süre tartışmalara da sahne olarak, Isparta gündeminden düşmeyen Göltaş hisse senetlerinin satışının 12 milyon TL olduğu da pankartta yer aldı. Yine, Balaman döneminde Isparta Belediyesi'ne ait olan 214 adet gayrimenkulün 20 milyon TL gibi bir rakama satıldığı da pankarta yazıldı.

 

İŞ YERLERİ 450 MİLYON TL'YE SATILMIŞ

 

Başkanlığı döneminde Çarşamba Pazarı'ndaki işyerlerinin ne kadar satıldığı konusunda açıklama yapmaktan kaçınan Hasan Balaman'ın, 600 işyerini 450 milyon TL'ye sattığı da dev pankartta yer aldı. Belediye Başkanı Günaydın listenin altına da "Toplam kaybımız 621 trilyon" diye yazdırarak, konuyu Isparta halkının gündemine sundu .

 

PANKARTTA YAZILI OLANLAR GERÇEĞİ YANSITMIYOR

 

Asılan pankarttan İstanbul'da olduğu için haberi olmadığını pankart asıldığını gazetecilerden öğrendiğini belirten Eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ise tepkisini şu sözlerle dile getirdi: "Yazabiliyorlarsa 5 yıl boyunca Isparta'ya kazandırdıklarımızı da yazsınlar. 5 yıldır neler kazandırdığımızı Ispartalılar çok iyi biliyor. Pankarta yazılı olanlar gerçeği yansıtmıyor. Bunlar kesinlikle yanlış ifadeler. Ayrıca yazabiliyorlarsa Isparta Belediyesi'nin Günaydın döneminde uğradığı zararı da yazsınlar. 125 milyon TL borç bıraktığım gerçeği yansıtmıyor."

 

HALKIN DOĞRUYU ÖĞRENMESİ BAKIMINDAN İYİ BİR YÖNTEM

 

Öte yandan dev pankartı gören vatandaşlar, ilk kez bir belediye yönetimine ait borcun halka böyle bir yöntemle duyurulmasına şahit olduklarını belirttiler. Yıllardır Isparta’da yaşadıklarını ve ilk kez eski başkan döneminden kalan borçların pankarta asıldığını gören vatandaşlardan bazıları bu yöntemle ilgili yorum yapmaktan kaçınırken, bazıları da Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın uygulamasını halkın doğru bilgilendirilmesi açısından olumlu buldular. Vatandaşlar, “Başkan Günaydın, büyük bir pankarta balaman döneminden kalan borçları yazdırmış. Gerçekten akla hayale gelmeyecek rakamsal borç var. Bundan böyle Ispartalı seçimlerde vereceği oyun kime gideceğini çok iyi belirlemeli. Uygulama, borçların halka duyurulması açısından güzel bir gelişme. Başkanımızın yaptığı çok mantıklı. Herkes doğruyu yanlışı öğrensin” diye konuştular.
 

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 18:14:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?