5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ağa'nın dönüşü muhteşem oldu!

Sahibi olduğu 9 şirkete TMSF tarafından el konulduktan 33 ay sonra açtığı davaların tümünü kazanarak haklılığını ispatlayan Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in kardeşi iş adamı Şevket Demirel Isparta'da coşkuyla karşılandı.

Demirel'in gelişi nedeniyle Göltaş şirketi önünde dokuz kurban kesildi. Kurbanların kanı Ağa'nın alnına sürüldü.

Ankara'dan eşi Sezen Demirel ile kızları Neslihan Demirel ve Nihan Atasagun ile Isparta'ya gelen iş adamı Şevket Demirel, Tekkeli Kavşağı'nda karşılandı. Demirel büyük bir konvoyla birlikte Göltaş'a girdi. Demirel'i karşılamaya DYP Isparta eski milletvekilleri Mustafa Çobaner, Ertekin Durutürk, Demokrat Parti il teşkilatı, yargı sürecinde Demirel'e en büyük desteği veren CHP Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner ve CHP teşkilatı ile Demirel'in dostları geldi.

Karşılama sırasında Ağa'nın Burdur'dan gelen dostları "Başımızı öne eğdirmedin. Adalet yerini buldu. Burdurlular seninle gurur duydu" yazılı pankart açtı. Şevket Ağa geldiği araçtan indikten sonra kurban kesildi. Kurbanın kanı Şevket Demirel ve eşinin alnına sürüldü, dua edildi.

Şevket Demirel, Göltaş önünde yaptığı konuşmasında kendisini mücadelesinde yalnız bırakmayan Isparta CHP Milletvekili Mevlüt Coşkuner'e teşekkür etti. Karşılaştığı ilgi karşısında gözyaşlarını tutamayan Demirel, 3 yıldır Isparta'ya gelmediğini söyledi. Güzel bir bahar gününde tekrar Isparta'ya gelmenin nasip olduğunu belirten Şevket Demirel, şunları söyledi: "Buradan 3 yıldan beri ayrıyım. Türkiye'de birçok harp 2 yıl sürmüştür. Çanakkale harbi, Balkan harbi 2 yılda bitmiştir. Ama bizim harp 3 yıl sürdü. Harp süresince Isparta'ya hiç gelmedim. Çünkü oradaki savaş çok mühimdi. Ispartalıların gönlü benle idi, benim gönlüm onlarla idi. Bundan dolayı Isparta halkına teşekkür ediyorum. Bu savaşta sizin de sabrınız taştı." 

Karalamaların olduğu bir süreç yaşandığını anlatan Demirel, sözlerine şöyle devam etti: "Bu süreçte bizi Isparta ve başka illerde, parlamentoda savunanlar oldu. Hepsine teşekkür ediyoruz. Özellikle Ertekin Durutürk'e ve bizim davamızın peşini hiç bırakmayan Mevlüt Coşkuner beye çok teşekkür ederiz. 3 sene sonunda, kaybettiklerimizi yeniden kazanmak, şirketlerimizin kaybolan itibarını yeniden sağlamak, şirketlerin hisselerinin değerini artırmak için gayret göstereceğiz. Eskiyi kapatacağız. Kırgınlıkları, küslükleri bitireceğiz. Yepyeni bir sayfa açacağız. Herkesle kucaklaşacağız. Bu süreçte gördük ki, hakkı müdafaa etmek yürek ister, cesaret ister. Sulh döneminde daha çok çalışacağız. Allah'a şükürler olsun şirketlerimizi herhangi bir hastalığa yakalanmadan geri aldık. Yeni projeleri, yeni yatırımları tatbik edeceğiz. Zararın neresinden dönülürse kardır, prensibi ile sulh imzası attık."

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2008 Pazar 18:27:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ismail akay IP: 88.231.95.xxx Tarih : 19.05.2008 23:16:32

Degerli hemşehrimiz hoş gelmiş,hak etmiş gelmiş,yanlış hesap yapanlar,ancak bagdata kadar gidip geri gelmiştir.Üç yıldır bu magduriyet,Kişileri maddi ve manevi yıpratmış,DEMİREL'leri sallamıştır.Ancak hak yerinin bulmuş,itibarı,itibarımız geriye iade edilmiştir.Birkez daha Ispartalının yanlış yapmadıgı isbatı tasdik edilmiştir.Devletin bürokrasisi çalışanlarının daha dikkatli olması gerekliliği ortaya çıkmıştır.Mesele insanların kalbine göre cereyan etmiş yüzlerimiz gülmeye başlamıştır.Fotografa baktıgımızda,poz veren insanların o karelerdeki yerlerinin iyi seçilmediğini görüyoruz.Ispartamıza dönüşü hayırlı olsun,yanlıştır doğrudur,ama böyle yatırımcı babalara ihtiyacımız var. Devlet olarak sahip çıkmak lazım.Bazen siyaset uğruna erken infaz ediyoruz, ama,sonra mumla arıyoruz.İnşaallah bu tür olaylar son olur,haklara saygı içinde davranırız.Sayın Şevket amca tekrar geçmiş olsun.İsmail AKAY