3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Ağar: Oturduğunuz koltukları size dar edeceğim

Doğru Yol Partisi (DYP) Isparta İl Teşkilatı Kongresi’ne katılmak üzere bugün eşiyle birlikte Isparta’ya gelen DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümeti sert dille eleştirdi.

Seçim otobüsü üzerinden Ispartalılar’ı selamlayan DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, hükümetten hesap soracaklarını söyledi. AK Parti hükümetinin esnafı, çiftçiyi yok ettiğini ileri süren Ağar, "Bizim adım attığımız her yol, her nokta yeni bir umudun, yeni bir iktidarın Türkiye’yi taşıyacağı noktaya görüyor. Bizde herkes gibi bu hükümeti sabırla bekledik. Esnaf, çiftçi, emekli ve sokaklarda binlerce işsiz genç bekledi. Aradan geçen 2.5 senede çiftçiyi yok ettiniz. Gübre pahalı; zam üstüne zam. Mazotta, her sabah kalktığınızda yeni bir zamla karşı karşıya kalıyoruz. İlaca öyle, tohuma öyle. Milleti canından bezdirmekteler. Hükümet, kendi çiftçisine vermediği parayı Avrupa’lı çiftçiye vermektedir. Gıda maddelerindeki ithalat, ihracatın üstüne çıkmıştır. Kime hizmet ediyorsun, kimin hükümetisin sen?" dedi.

Konuşmasında hükümete yüklenen Ağar, "Biz millete olan sabrımızdan, oyuna olan saygımızdan bekledik. Siz muhalefet mi gördünüz hayatınızda. Bu meydanları, oturduğunuz koltukları dar edeceğim sizlere. Bu ülkeyi bu ölçüler içinde, bu kadar itibarsız hale getiren hükümetten nasıl hesap sorulacağını biz biliriz" diye konuştu.

Mevcut hükümetin hiçbir sorunu çözemeyeceğini savunan Ağar, "Milletin maneviyatını sömüre sömüre millete kilometrelerce zincir yaptırdınız. Milleti meydanlara döktünüz, gerginlik içine soktunuz. Gözümüzün nuru gibi sevdiğimiz başörtüsü takanlar da bizim evladımız, takmayanlar da bizim yavrularımız. Onların arasında hiçbir gerginlik yaratmadan sorunları biz çözeriz. Siz değil 360, 560 mebusla iktidar olsanız Türkiye’de hiçbir şeyi çözmeyeceğiniz ortadadır. Irak’ta 100’e yakın şoförümüz şehit olmuştur. 5 tane polisimiz şehit edilmiştir. Askerimizin başına çuval geçirilmiştir. Bu hükümetin orda akan kanlarımızın, şehitlerimizin hesabını soracak gücü var mıdır? Bu bizim işimiz, hesap sormak Mehmet Ağar’ın işidir" şeklinde konuştu.

DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, daha sonra Belediye Kültür Sarayı’nda gerçekleştirilen DYP İl Kongresi’ne katıldı. 406 delegenin oy kullandığı kongre sonrası Ağar Isparta’dan ayrıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Nisan 2005 Pazar 15:18:59
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 15:18:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?