3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

AK Parti kaynıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı görevinden ve AK Parti’den istifa eden Isparta Milletvekili Erkan Mumcu’nun, partideki muhalifleri de peşinden sürüklemesi bekleniyor. Mumcu depreminin şokunu atlatamayan AK Parti’de bazı milletvekilleri de istifa etmeye hazırlanıyor.

Mumcu’nun ardından Muğla Milletvekili Hasan Özyer, Malatya milletvekilleri Miraç Akdoğan ve Süleyman Sarıbaş’ın istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Malatya Milletvekili Sarıbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ağır bir dille eleştirerek, "Biz tanrı tarafından ülkeyi yönetmek için gönderildik. Zaten vahiy geliyor. Milletvekillerini boşver havası içindeler" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu’nun hem bakanlık görevinden hem partisinden sürpriz bir şekilde istifa etmesi AK Parti’yi karıştırdı. Mumcu’nun istifası, partideki birçok muhalif ismi de harekete geçirecek. Mumcu ile birlikte ANAP’tan AK Parti’ye geçen Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan ve Muğla Milletvekili Hasan Özyer’in istifa etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Akdoğan ve Özyer’in Mumcu ile son bir durum değerlendirmesi yaptıktan sonra istifa dilekçesini sunması bekleniyor. Akdoğan ve Özyer ile birlikte Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş, Edirne Milletvekili Ali Ayağ, Hatay Milletvekili Fuat Geçen, Yozgat Milletvekili Mehmet Erdemir ve Isparta Milletvekili Mehmet Saim Armağan’ın da ismi istifa edecekler arasında geçiyor. Muhalif vekillerin bugün biraraya gelip, strateji belirleyecekleri öğrenildi.

İSTİFA SİNYALLERİ

Mumcu’ya en yakın milletvekilleri arasında yer alan Malatya Milletvekili Miraç Akdoğan İHA’nın sorusu üzerine istifa sinyali verdi. "Henüz istifa etmedim" diyen Akdoğan, istifa ettiği zaman herkesin haberdar olacağını söyledi. Parti politikalarından rahatsızlığını açıkça dile getiren ve Mumcu’ya desteğini ilan eden Malatya Milletvekili Süleyman Sarıbaş İHA’ya çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mumcu ile birlikte hareket ettiği yönündeki iddialara ’Yakıştırıldığımız yere yakışırız’ sözleriyle cevap veren Sarıbaş, Mumcu’nun istifa gerekçelerinin ve bundan sonraki sürecin yapılacak bir toplantıda değerlendirileceğini kaydetti. Sarıbaş, "Arkadaşlar ne diyor, bir bakıp değerlendirelim" diye konuştu. AK Parti’nin politikalarından rahatsız olduğunun altını çizen Sarıbaş, Erkan Mumcu’nun eleştirilerine katıldığını vurguladı. Sarıbaş, parti politikalarına yönelik eleştirilerini şu sözlerle dile getirdi:

"AK Parti’de ’Bizden olanlar, bizden olmayanlar’ şeklinde bir ayrım var. Onlara göre biz ’ötekileriz’. Bizden olanlar öteki. Biz de bu ülkenin çocuğuyuz. Bu ülkenin çoğunluğu biziz."
Mumcu’nun istifasıyla birlikte Türkiye’nin harekete geçtiğini ifade eden Sarıbaş, bu hareketin dışında kalamayacaklarını kaydetti. Ne zaman, nasıl bir hareketin ortaya çıkacağını bilmediğini belirten Sarıbaş, parti yönetiminin ’Bırakın gitsinler’ anlayışında olması halinde istifa edecekleri mesajını verdi. Başbakan Erdoğan’ın makam odasını sadece 10 milletvekilinin gördüğünü, 350 milletvekilinin odaya yaklaştıramadığını öne süren Sarıbaş, "Başbakanın odasını bakanlardan bile görmeyenler vardır. Bu örnek yeter. Muhatap alınmadığınız bir yerde durmak doğru mu?" tepkisini gösterdi. Genel anlamda partinin Türkiye’yi yönetme politikalarından rahatsız olduğunu anlatan Sarıbaş, Başbakan Erdoğan’ı şöyle eleştirdi:

"Biz tanrı tarafından ülkeyi yönetmek için gönderildik. Milletvekillerini boşver, zaten bize vahiy gelir’ havasındalar."

İHA
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2005 Çarşamba 15:15:09
Güncelleme :16 Şubat 2005 Çarşamba 15:16:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?