5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Akıma kapılan genç yaralandı

Isparta'nın Atabey ilçesinde ceviz toplamak için trafonun üzerine çıkan genç elektrik akımına kapıldı. Yanmaktan son anda kurtulan genç, SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne oradan da Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

Atabey ilçesinde önceki gün akşam ceviz toplamak için trafonun üzerine çıkan 24 yaşındaki Salih Atakök, yüksek gerilime kapılınca yarım saat boyunca alevler arasında kaldı. Olayı görenler, "Biz de akıma kapılırız" korkusuyla yardıma cesaret edemeyince talihsiz genci yanmaktan son anda müdahale eden 112 Acil Servis görevlileri kurtardı. Ağır yaralı olarak Gülkent Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Salih Atakök, buradan SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne oradan da Ankara Numune Hastanesi'ne sevk edildi.

TRAFO AĞAÇLA BİTİŞİK

Atabey'de ailesinin yanında yaşayan 24 yaşındaki Salih Atakök, önceki gün ceviz toplamak için gittiği Çeşme Mahallesi Kurşunlu Camii karşısındaki kendilerine ait bahçede elektrik trafosunun üzerine çıktı. Ancak gerilim hatlarının ağacın dallarına karıştığı 34 kilovatlık trafo üzerinde ceviz toplamak isteyen Salih Atakök, elektrik teline dokununca akıma maruz kaldı.

Yüksek sesli bir patlamanın meydana geldiği trafo üzerinde alevler arasında kalan Salih Atakök'ü oradan geçen vatandaşlar fark etti.Ancak görgü tanıkları, akımın sürmesi nedeniyle alev alev yanan gence müdahale edemediler. 112 Acil Servis görevlilerinin olay yerine gelmesinin ardından talihsiz genç elektrik trafosunun üzerinden indirilerek ambulansla Gülkent Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi.

Salih Atakök, buradan 3. derece ağır yanık teşhisiyle SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak hastanede Yanık Ünitesi olmaması sebebiyle ağır yaralı genç Ankara Numune Hastanesi'ne gönderildi.

TEDAŞ'A TEPKİ

Olay, ilçede trafo ve elektrik hatlarının saçtığı tehlikeyi gözler önüne serdi. Ceviz ağacı dallarının elektrik trafosundaki tellere kadar karışması TEDAŞ'ın ağaçları budama görevindeki ihmalini gündeme getirdi.

Olaya şahit olan bazı vatandaşlar, "TEDAŞ'ın elektrik telleri ve trafolara zarar veren, tehlike oluşturan ağaçlara yönelik budama görevi var. Bu görevini her yerde yerine getiriyor. Ama Atabey'de bu ihmal neredeyse bir cana mal olacaktı" dediler. Bir mahalle sakini, ceviz ağaçlarının trafonun üzerine kadar geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"İnsanlar trafonun üzerine çıkarak ceviz topluyor. Burada büyük bir ihmal var. TEDAŞ'ın Atabey'de bürosu var. Burada iki kişi çalışıyor. Bu kişiler tahsilat yapıyor ama bakım işi için görevli değil. Para tahsilatı yapan TEDAŞ, bakım ve onarım işini tam olarak yerine getirmiyor. Bakım için de elemanı yok. Bu olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 10:35:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?