5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Anavatan’da kadın hareketi

Siyasette erkek egemenliğinin hüküm sürdüğü Türkiye'de kadınlara örnek teşkil edecek ortak bir girişim Isparta Anavatan Partisi Örgütü'nde yaşandı.

 Parti, 29 Mart Yerel Seçimleri için Belediye Başkan Adayı ve Belediye Meclis üyesi adayların tamamını kadınlardan seçti. Adaylar, erkek yöneticilerin başa gelmesinde kadın oylarının önemli rol üstlendiğini belirterek, 'Artık bu oyları kendimizi için kullanalım' mesajını veriyor.

Anavatan Partisi'nin İl Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Betül Başyiğit, partisinin Isparta ve Türkiye'de bir ilki gerçekleştirdiğini söyledi. Belediye Başkan adayı ve 16 Belediye Meclisi üyesi adaylarının hepsinin bayan olduğunu anlatan
Başyiğit, "Bunu tüm Türkiye'nin duymasını istiyoruz" dedi.

ERKEKLERE TEPKİ DEĞİL
Partinin bayan Belediye Başkan Adayı iki çocuk annesi iş kadını Fatma Yüksel de kadın aday hareketinin erkeklere bir tepki değil kadının da siyasette var olabileceği ve hizmet edebileceğini göstermek amacıyla oluşturulduğunu söyledi.
Ispartalı olduğunu anlatan Yüksel, şunları söyledi:  "İş kadınıyım. Böyle bir vizyonu tüm halkımıza duyurmak istiyoruz. Bayanlar nasıl evini, işyerini çekip çevirebiliyorsa Isparta'yı da en güzel şekilde yönetebileceğine inanıyoruz. Bunun için bayanları Anavatan Partisi çatısı altında topladık. Hepsi bizim destekçimizdir. Belediye Meclisi üyesi adaylarımızın hepsi sade vatandaş. Hem kendi işlerini yapan hem de ev hanımı olan arkadaşlarımızdır. Şimdiye kadar siyasi vizyonu olmayan sıradan vatandaşlardır. Şimdiye kadar göreve gelen erkek yöneticilerin göreve gelmelerinde kadın oyları çok önemli rol oynamıştır. Bu oyları artık kendimiz için kullanacağız."

Bayanların bu işi daha iyi yapabileceğine inandıklarını ve halkımızdan destek beklediklerini anlatan Yüksel, sözlerine şöyle devam etti: "Bu hareket siyasette erkek egemenliğine bir tepki değil. Sadece bayanların arka planda kalması bizi çok üzüyordu. Her evde bir bayan var. Siyaset hakkında bayanların düşüncesi sorulmadı. Kendi düşüncelerimizi yorumlarımızı halka açıklamayı düşünüyoruz bu nedenle böyle bir karar aldık."

Bu oluşumun bir vizyon olduğunu belirten Belediye Meclisi Üyesi Adayı iş kadını Hacer Kusaç ise mesleği gereği bayanlarla iç içe olduğu için bu dayanışmada yer aldığını söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2009 Perşembe 16:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?