5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Asker aileleri yurtlarda kalacak

Isparta Belediyesi tarafından asker ailelerinin Ispartalı aileler tarafından ağırlanması projesinden sonra Vali Ali Haydar Öner de, konaklama sıkıntısının önüne geçmek için yurtlara talimat verdi.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın çok önem verdiği Isparta'nın Asker Sevgisi ve Misafirperverliği Projesi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüklerince oluşturulan Halkla İlişkiler Merkezi bünyesinde hayata geçiyor.

Asker ailelerinin yemin törenlerinde Ispartalı ailelerin yanında konaklayarak aileler arasında gönül köprüsü kurmayı amaçlayan proje çerçevesinde, evlerinde asker ailelerini misafir etmek isteyen vatandaşların belediye binasında Halkla İlişkiler Merkezi'ne ulaşarak adres ve telefon numaralarını bırakmaları yeterli olacak. Asker aileleri Halkla İlişkiler Merkezi'ne başvurduğunda, merkezde görevli kimseler asker ailesi misafir etmek isteyenlere ulaşarak iki ailenin bir araya gelmesini sağlayacak.

Ayrıca İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı önünde Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve Basın Yayın Halkla İlişkiler Müdürlüklerinden birer kişi görevlendirilerek burada asker ailelerinin kayıtları alınacak. Öte yandan Vali Ali Haydar Öner, asker ailelerinin konaklama sorunu yaşamamaları için devlet yurtlarına 'odalarınızı açın' talimatı verdi.

Buna göre yurtlarda kahvaltı dahil kişi başı 9 TL gibi bir rakamla konaklama imkanı sağlanacak. İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Komutanlığı'nın yemin töreni ile Isparta Gül Halı Kültür ve Turizm Festivali'nin aynı tarihe rastlaması nedeniyle konaklama sıkıntısı yaşanacağı için özel yurtlardan da uygun fiyatlara konaklamaya yardımcı olmaları istendi.

Yemin töreni ve festivalin aynı tarihte yapılmasından ötürü konaklama sıkıntısının had safhaya çıkacağı Isparta'da, vatandaşların asker ailelerine yuvalarını açmaları büyük önem taşıyor. Belediye yetkilileri, Isparta'da yaşayanların, asker ailelerine sahip çıkmalarını ve gerekli misafirperverliği göstermelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2009 Salı 11:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?