2
Mayıs
2024
Perşembe
ISPARTA

ATA 'Eşsiz yürek' adlı oyunla anıldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 66. yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Isparta’da da törenlerle anıldı. Hükümet Meydanı’nda düzenlenen törende Atatürk Anıtı’na çelenk sunularak, saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu.

Belediye Kültür Sarayı’nda düzenlenen etkinliklerle devam eden anma töreninde, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Sert, Türkiye’nin 66 yıl önce bugün bir evladını kaybettiğini belirterek, "Yıllardır bizlere hep yas tutturuldu 10 Kasım’larda. Aslında yas tutmak bugün çok anlamlı gelmiyor. Zira bıraktıklarıyla, direktifleriyle, beklentilerini dile getiren sözleriyle bize ışık tutan o büyük lider, fikirleriyle ilelebet aramızda olmayı sürdürecek. Yıllar sonrasını gören büyük insan, bıraktığın Cumhuriyet’i, ilkelerini, gerçekleştirdiğin devrimlerini, beklediğin insan yetiştirme modelini yılmadan, yorulmadan uygulayıp koruyacağız. Ruhun şad olsun" diye konuştu.

Garnizon Komutanlığı’ndan Piyade Yüzbaşı Orhan Yılmaz ise, yaptığı konuşmada Ulu Önder Atatürk’ün askeri kişiliğini ve niteliklerini anlattı. Konuşmaların ardından Gazi Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı "Eşsiz Yürek" adlı tiyatro oyunu sergilendi. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Öğretmeni Arif Karakule ve öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler ve şarkıların sunulmasıyla program son buldu.

ısparta
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2004 Çarşamba 16:01:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?