5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Ata'nın Isparta'ya gelişinin 79. yılı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Isparta'ya gelişinin 79'uncu yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Protokol ve öğrenciler, Ulu Önder’in 79 yıl önce yürüdüğü Endüstri Meslek Lisesi önünden valilik binası önüne kadar saygı yürüyüşü yaptı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Isparta’ya gelişinin 79.yıldönümü bugün çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kutlama programı kapsamında ilk olarak protokol ve öğrenciler saat 10.15'de Endüstri Meslek Lisesi önünden başlayıp Valilik binası önüne kadar saygı yürüyüşü yaptı.

Vali Ali Haydar Öner, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, Belediye Başkanı Hasan Balaman, daire müdürleri ve öğrencilerin katıldığı programda daha sonra Atatürk anıtına çelenk sunuldu, meşale yakıldı.

Hükümet Meydanı’ndaki programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Belediye Başkanı Hasan Balaman yaptı. 79 yıl önce yaşanan heyecanı yeniden yaşadıklarını belirten Başkan Balaman “Yıldönümünde, Atamızın gelişini sadece kutlamanın yeterli olmadığına, bunun ötesinde Atatürk'ün ideallerine ulaşmak kendisinin çizmiş olduğu yolda modern Türkiye'yi yakalamak olduğuna inanıyorum. Ülkemiz bugün Atatürk'ün hedef göstermiş olduğu muasır medeniyetler seviyesine çıkmış durumdadır. Ulu Önder bugün olduğu gibi değişik vesilelerle de anıyoruz. Bugün Ispartamızda bizler, Atatürk'ün ideallerine ulaşabildik mi? Bunları kendimize sormamız gerekir. Isparta Belediyesi olarak 5 yıldır Atatürk'ün idealleri doğrultusunda çalışıyoruz'' dedi.

Konuşmanın ardından Atatürk Halk Koşusu'nda dereceye girenlerden birincilerin ödüllerini Vali Ali Haydar Öner, ikincilerin ödüllerini Garnizon Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz ve üçüncülerin ödüllerini Belediye Başkanı Hasan Balaman verdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 16:11:56
Güncelleme :6 Mart 2009 Cuma 16:38:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?