8
Mayıs
2024
Çarşamba
ISPARTA

Atlasjet bilet garantisiyle uçmuş!

Türkiye genelinde büyük bir üzüntü ile karşılanan uçak kazası en büyük yarayı Isparta'da açtı. Aylarca şehre uçak seferi getirmek için uğraşan Ispartalılar Atlasjet'e 10 bin bilet garantisi vermişti..

Türkiye 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazası nedeniye derin bir yasa bürünürken en büyük acı mayıs ayında yeniden iç hat seferleri ile tanışan Isparta'da yaşanıyor. Çünkü 1977 yılında hizmete giren ve bir türlü verimli çalışmayan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı için şehrin sanayicileri bu yılın başında seferber olmuştu. THY, Onurair ve Atlasjet'in kapısını çalarak şehre yeniden iç hat seferlerinin konulmasını isteyen Isparta Ticaret ve Sanayi Odası önderliğindeki bir heyet, uzun görüşmelerden sonra Atlasjet'in patronu Murat Ersoy'u ikna etti. Mayıs 2007'den itibaren başlayan seferler için Ispartalılar 10 bin bilet garantisi vererek, bu biletleri peşin satın almışlardı.

'SOĞUKKANLI OLALIM'
Söz konusu organizasyonun başında bulunan ve kazanın hemen ardından konuştuğumuz Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, öncelikle duydukları büyük üzüntüyü dile getirdi. Kaçıkoç ölenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilerken, "Şu anda onlarda dedikodu dolaşıyor. Soğukkanlılığımızı korumamız gerek. Resmi açıklamaları beklemeden yorum yapmak yanlış olur" dedi.

'ATLAS BİZE JEST YAPTI'
Kaçıkoç, Atlasjet'in patronu Murat Ersoy'un kendilerini kırmayarak mayıs ayından sonra uçuşları başlattığını dile getirerek, "Biz aralık ayına kadar 620 bin YTL'lik bilet için çek verdik. Ama iptal edilen biletler olunca 140 bin YTL'yi ödemedik. Aslında anlaşma gereği Atlasjet istese bu parayı bizden alabilirdi. Büyük bir jest yaparak bu parayı bizden istemediler. Seferler kârlı olmadığı için aralık sonundan itibaren uçuşları durdurma kararı almışlardı. Seferlerin saatlerini belirlerken de bize çok büyük söz hakkı tanıdılar ama olmadı" değerlendirmesinde bulundu. Kaçıkoç'un da ifade ettiği gibi Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bir süre önce bir basın toplantısı yaparak, Isparta'ya uçuşlar nedeniyle 150 milyon dolar zarar ettiklerini ve seferlerin 2008 başından itibaren durdurulacağını açıklamıştı. Bu arada düşen Atlasjet'in uçağında 50 yolcu, 2 kaptan, 4 hostes, 1 teknisyen olmak üzere 7 mürettebat bulunuyordu.

Sabah
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2007 Cumartesi 11:06:19
Güncelleme :1 Aralık 2007 Cumartesi 12:09:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
faruk salman IP: 81.215.212.xxx Tarih : 4.12.2007 21:34:53

ya benım kafama takılan bir soru var simdi bu a ilelere atlas jet olarak ne kadar maddı ımkan saglayacaksınız bunu bana mesaj olarak karsılık vere bılırmısınız