5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Atlasjet kazasına kamu davası

Isparta'da, 30 Kasım 2007'de 57 kişinin ölümüyle sonuçlanan uçak kazasıyla ilgili kamu davası açıldı.

30 Kasım 2007 tarihinde, Atlasjet tarafından kiralanan World Focus Hava Yolları'na ait MD 83 tipi yolcu uçağının Keçiborlu'nun Türbetepe mevkiinde düşmesi sonucu 57 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili kamu davası, Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde açıldı.

World Focus Hava Yolları'nda görev yapan bazı üst düzey ve teknik personelden oluşan 10 kişinin yargılanacağı davada ilk duruşma tarihi 28 Temmuz 2009.
Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada World Focus Hava Yolları Genel Müdürü Aydın Kızıltan, Eğitim Müdürü Faruk Çağımnı, Teknik Başkan İsmail Taşdelen, pilot ve teknik personelden Yavuz Yaşar, Sinan Sevinç, Fikri Zafer Dinçer, Şahin Tufan, Reşat Atalay, Fevzi Yavuz ve Necati Küçük taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan yargılanacaklar.

Kazayla ilgili soruşturma kapsamına alınan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkilileri hakkında ise Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. SHGM yetkilileri hakkında açılacak dava Ankara'da görülecek.

ATLASJET YETKİLİLERİ YARGILANMAYACAK

Keçiborlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen incelemede daha önce uçağı kiralayan Atlasjet Firması hakkında 'Kovuşturmaya gerek yok' kararı alınmıştı. Bu gelişme üzerine, kazada ölen yolcuların yakınları Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı'na itiraz etmiş, ancak Burdur Cumhuriyet Başsavcılığı da ailelerin itirazını kabul etmemişti. Bu nedenle açılan kamu davasında Atlasjet Firması yetkilileri hakkında işlem yapılmadı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2009 Salı 18:42:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet IP: 85.97.170.xxx Tarih : 17.06.2009 16:23:04

tabiki atlasjet yetkilileri hakkında dava acılamaz benimde o kadar param olsa banada dava acamazlar işte böylece taslar yerine oturmuş oluyor...vay ölüpte gidenin haline bu işler böyle bir davayla bitmez daha bunu avrupa insan hakları mahkemeside var yetkililer