30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Avrupa kirazını dolu vurdu

AVRUPA KİRAZINI DOLU VURDU

Isparta'da dün akşam etkili olan dolu yağışı yayla kirazının merkezi Yakaören'i vurdu.

Isparta'nın Merkez Yakaören köyünde Avrupa'ya ihraç edilen kirazın yetiştiği bahçeler 30 dakika süren doluyla büyük zarar gördü. Bin 450 rakımlı bölgede yetişen ve kiraz hasadından sonra Ağustos ayında alınarak, yurt dışına ihraç edilen kirazı vuran dolu üreticiyi perişan etti.

Yakaören Köy Muhtarı Mehmet Pediz, hasar tespit çalışmalarına başlandığını belirtip yayla kirazının yüzde 80'inin zarar gördüğünü söyledi. Milletvekillerinin kendisini arayıp destek mesajı verdiklerini belirten Pediz, "30 dakikalık dolu yağışının ardından ağaçların çiçeği döküldü. Henüz olgunlaşma aşamasında olan meyvelerde leke oluştu. 4-5 milyon TL'lik zarar olduğunu düşünüyoruz. Geçen yıl bin ton ürün aldık, bu yıl ürünümüz çok boldu. Bin 500 ton ürün hedeflemiştik. Köylü de ürüne çok iyi baktı. Ancak

dolu felaketi üreticimizi perişan etti. Şimdi bölgenin afet kapsamına alınmasını istiyoruz. Çiftçimizin bankalara kredi borcu var. Kirazdan elde edeceği kazançla bu borçları ödeyecekti. En azından borçların bir süreliğine ertelenmesi talebinde bulunuyoruz" dedi.

Vali Ali Haydar Öner'in de dün akşam saatlerinde Tarım İl Müdürü Sıdık İpek ile bölgeye giderek incelemelerde bulunduğu öğrenildi.

AVRUPA KİRAZINI DOLU VURDU
İHA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2010 Cumartesi 17:03:04
Güncelleme :22 Mayıs 2010 Cumartesi 21:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?