4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

'Avrupa'yı gezince, Isparta'nın değerini anladım'

İtalya ve Almanya'da doğal arıtma sistemlerini inceleyen Isparta Valisi İsa Parlak, kente bu yönde uygulanacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) başlattığı ortak çalışma kapsamında geçtiğimiz hafta İtalya ve Almanya'da doğal arıtma sistemlerini yerinde inceleyen Vali Parlak, dönüşte basın toplantısı düzenledi.

İtalya ve Almanya'da tabiatı gördükten sonra kentin güzelliğini bir kez daha anladığını dile getiren Vali Parlak, Isparta'nın tatlı su kaynaklarının korunmasına yönelik çalışmaları 5 yıl içinde tamamlayacaklarını söyledi. Kentin doğal güzellikleri yönünden çok şanslı olduğuna dikkat çeken Parlak, "Böyle güzel bir varlığın en iyi şekilde korunması lazım" dedi.

Doğa zenginliklerini koruma adına başlatılan arıtma çalışmalarının Eğirdir yöresinde devam ettiğini bildiren İsa Parlak, "Aşağı Kaşıkara, İleydağı ve Köke'de doğal arıtmalar var. Senirkent ve Uluborlu ilçelerinde de bunlara bağlı proje çalışmaları yürütülüyor. Doğamızı korumak için elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Herkese büyük görevler düşüyor. Hedefimiz 5 yıl içinde Isparta'nın tatlı su kaynaklarını kirleten unsurları arıtmalarla bertaraf etmektir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:11:33
Güncelleme :30 Temmuz 2005 Cumartesi 17:15:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?