5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Aybatılı'dan Balaban'a düello daveti

DP Isparta Belediye Başkan Adayı Mehmet Aybatılı, “Isparta dışından aday getirip halkın önün koyma dönemi bitti” dedi

Belediye Başkanı Hasan Balaman’ın ‘Diğer adayların Isparta için projesi yok’ şeklindeki sözlerine cevap veren DP Belediye Başkan Adayı Mehmet Aybatılı, Balaman’a ‘Kaldırım söküp takmaktan başka ne yaptın?’ diye sordu. ADD Şube Yönetimi’ni ziyaret eden Aybatılı, burada rakipleri MHP Adayı Yusuf Ziya Günaydın ve AKP Dayı Hasan Balaman’ı topa tuttu.

Isparta’da halkın üzerinde tahmin edemeyeceği kadar baskı olduğunu ileri süren Aybatılı, “İnsanların bakış açıları çok önemli. Sayın Balaman bizim projemiz olmadığı şeklinde bir açıdan bakıyor olabilir. oysa biz projelerden ziyade Isparta’nın ve Türkiye’nin geleceğine önem veriyoruz. Isparta’da güvene yeniden ihtiyaç var. İnsanlar 5 yıl boyunca mağdur edilmiş. Şehirde özgürlük ortamı kalmamış. Ben bir yere gittiğimde ‘aman Başkanım kamera gelecekse beni çekmesin’ diyor. Ben 30 yıldır Isparta’da böyle bir şey görmedim. ‘Kamera gelmesin, gazeteci varsa dışarı çıksın. Biz bu dönemde bunları gördük. İnsanlar üzerinde baskı kurulduğunu biliyordum ama bu kadar olabileceğini tahmin etmiyordum. Vatandaşın üzerinde zulüm var. Baskı var. Kimse konuşamıyor. Herkesin özgürlüğü elinden alınmış” dedi.

UZAKTAN MEKTUP YOLLAMAKLA BU İŞLER OLMAZ
1994-99 yıllarında Isparta’ya yaptıkları hizmetin ortada olduğunu kaydeden Aybatılı sözlerini şöyle sürdürdü: “ Kaymakkapı Meydanı’nda sıra mağazalar yıkıldı. 50 yılık yapılar yerle bir edilerek Isparta şehir kimliğine kavuşturuldu. Bizden sonra gelen iki belediye başkanı çarşı merkezinde tek bir istihkam sağlayabildi mi ki, bizim hizmetlerimizin tartışmasını yapıyorlar? Onların yaptıkları tek işi bizim döşediğimiz kaldırımları söküp yeniden kaldırım yapmak, yaptığımız havuzları söküp yenisini yapmak. Isparta’ya bu şekilde mi hizmet etmişler? Biz o yıllarda Isparta’ya metro projesini getirdik. Parasını da bulduk ve sadece ihale aşaması kalmıştı. Bugün Sayın Balaman’ın Ankara’dan Isparta’ya getirip koyduğu tek bir projesi var mı? Yine söylüyorum başka yerlerde bunları konuşmak olmaz. İki belediye başkanı adayı çıksın televizyona ne yaptıysak anlatalım halka. Başa yerlerde söylenenleri geçerli saymıyorum. Hangimiz daha çok hizmeti ortaya koymuşuz çıkalım gazetecilerin karşısına tartışalım. Uzaktan mektup yollamakla bu işler olmaz

GELDİKLERİ YÖRE DÖNECEKLER
Belediye’nin 100 trilyon borcu olduğunu iddia eden Aybatlı, " İktidarın vekillerine soruyorum. Bir baksınlar Isparta’ya başkanlarına ne yaptın diye bir sorsunlar? Halka, Isparta’yı güllük gülistanlık gösteriyorlar. Gerçek böyle değil. El ele verip bunlara dur demenin zamanı 29 Mart’tır. Bunlar nereden geldilerse oraya gidecekler. Artık dışarıdan adam getirip Isparta’nın önüne bunu seçeceksiniz denim bitti. Bunun geçerli olmadığını 29 Martta Ispartalı sandıkta gösterecek. Nereden geldilerse, genel seçimlerle birlikte hepsi gitmiş olacak. İstanbul’dan gelenler İstanbul’a, Ankara’dan gelenler Ankara’ya gidecek. Isparta’da Ispartalı vekiller, Ispartalı başkanlar olacak.”

iha
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2009 Pazartesi 16:48:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?