4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Ayşe bebekten müjdeli haber!

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 31 Aralık 2004 tarihinde sezaryenle 480 gram olarak dünyaya gelen Ayşe bebek, 7 aylık ciddi bir bakımın sonucunda 3 bin 300 gram ağırlığa ulaştı.

SDÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Hasan Çetin ve Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi elemanlarının gayretleri sonucu ilk 5 ay solunum cihazına bağlı olarak yaşam mücadelesi veren Ayşe bebek, daha sonra hastanede anne sütü ile beslenerek yaşam savaşını kazandı. 2 ay süreyle doktor gözetiminde anne sütüne bağlı olarak beslenen Ayşe bebek, 3 bin 300 gram ağırlığa ulaşarak hastaneden taburcu edildi.

Konuyla ilgili bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Hasan Çetin, Türkiye şartlarında yaşam şansı yüzde 1'in altında olan Ayşe bebeğin, yoğun bir çaba sonucu yaşama yeniden döndürüldüğünü ve sağlıklı bir biçimde ailesine teslim edildiğini kaydetti.

6.5 aylık olarak dünyaya gelen Ayşe bebeğin, 20 yaşındaki anne M.T. ile 21 yaşındaki baba O.T. çiftinin ilk çocuğu olduğuna değinen Çetin, "Afyon'un Dinar ilçesine bağlı bir köyde yaşayan çift, doğumdan sonra çocuklarının yaşamayacağını düşünerek, hastaneye bile gelmek istemediler. Ancak, anne M.T. bütün bu olumsuz duruma rağmen, bebeğini hiç görmeden sütünü sağmaya devam etmiş. Ayşe bebek 5 ay sonra solunum cihazından ayrıldıktan sonra annesini emmeye başlayarak yaşama dört elle sarıldı ve 7 aylık süre içinde sağlıklı bir bebek olarak hastaneden taburcu edildi" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 14:38:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?