5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

'Aziz Paul' belgesel çekimleri yapıldı

TRT tarafından hazırlanan altı ili kapsayacak "Aziz Paul" belgeselinin çekimlerine Isparta'nın Yalvaç ilçesinde başlandı. Çekimler Yalvaç'tan sonra Konya, Karaman, Mersin, Nevşehir ve Antakya'da devam edecek.

2008 Aziz Paul Yılı hazırlıkları çerçevesindeki belgeselin çekimlerine, Yalvaç Belediyesi ve Isparta Kültür Müdürlüğü'nün işbirliği içinde Kültür Bakanlığı nezdinde yaptıkları girişim sonucu başlandı.

Hıristiyanlık dininin önemli kişilerinden biri olan M.S. 5 yılında Tarsus'ta doğan Aziz Paul, M.S. 46 yılında Yalvaç'a gelerek Antiokheia antik kentinde bulunan sinagogda Hıristiyanlık dininin en önemli ilk vaazını vermiştir. Yalvaç, bu önemi nedeniyle inanç turizmi çerçevesinde her yıl binlerce Hıristiyan tarafından ziyaret edilir. Aziz Paul, M.S. 46-58 yılları arasında Yalvaç'a üç kez gelir ve söz konusu seyahatleri İncil'de Habercilerin İşleri bölümünde uzun uzun anlatılır.

Geçen hafta Yalvaç'ta başlanan çekimlerde Antiokheia antik kentinde Doğu-Batı Caddesi (Documanus Maximus), Tiyatro ve Aziz Paulus kilisesi kalıntıları görüntülendi. Çekimlerin gece bölümünde ise antik kentin mistik ortamında Aziz Paul ve beraberindekilerin antik kentin caddelerinde gezintisi ve sinagogda toplanan cemaate ilk vaazın verilmesini içeren bir mizansen canlandırıldı. Özel hazırlanan dönemin kıyafetlerinin birebir kopyaları olan kostümleri giyen figüranlar tarafından canlandırılan sahnelerin çekimleri gece yarısına kadar sürdü.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 11:49:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?