30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Baca temizliği uyarısı!

BACA TEMİZLİĞİNİ UZMAN KİŞİLER YAPMALI

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, kış mevsimi gelmeden bacaların uzman kişilerce temizlenmesi gerektiğini belirtti.

Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürü Halil Açar, kış aylarında çok sayıda vatandaşın ölümüne yol açan soba zehirlenmelerine karşı vatandaşları uyararak, bir an önce baca temizliği yapılması gerektiğini söyledi. Açar, "Kış aylarında, doğalgaz ve diğer yakıt atıklarının hava çıkış noktası olan bacaların temizliği için yoğun talep oluyor. Bu yüzden de sıkışıklık yaşayabiliyoruz. Vatandaşlarımız hem kendi güvenlikleri hem de itfaiyenin daha verimli çalışabilmesi için zaman kaybetmeden şimdiden baca temizliğini yaptırsınlar" dedi.

Bacaların binaların zemin ve bodrum katından başlayıp, çatı katına kadar uzanan kanallar olduğunu ifade eden Açar, "Bu kanallar içerisinde oluşan yağ atıkları, ziftler ve kurumlaşmalar, gerek sobaların gerekse ticari işletmelerin ocaklarının alevli bir şekilde yakılması sonucu tutuşarak alev alır ve baca yangınları meydana gelir" diye konuştu. Baca yangınlarından korunmanın tek yolunun yılda en az bir kere temizletilmesi olduğunu anlatan Açar, soba bacalarının yılda 2, kalorifer bacalarının ise yılda 1 kere temizlenmesi gerektiğini kaydetti.

Vatandaşların, kendi yöntemleriyle bacaya bir şeyler dökerek, yakarak, içeriye bir ağırlık uzatarak bacayı açmaya çalıştıklarını, bu yöntemin yanlış olduğunu hatırlatan Açar, baca temizliğinin uzman kişilerce yapılması gerektiğini söyledi. Isparta Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 16 kişilik baca temizleme ekibi oluşturulduğunu belirten Açar, ekibin 1 Ekim tarihinden itibaren çalışmalara başlayacağını dile getirdi. Açar, bacaların temizletilmesi için vatandaşların 112 Acil çağrı merkezlerini ya da 227 43 55 numaralı telefonu arayarak ayrıntılı bilgi alabileceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2010 Cuma 17:35:02
Güncelleme :24 Eylül 2010 Cuma 17:37:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?