7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Badmington Isparta'ya tanıtıldı

Badminton Milli Takımı sporcuları, Isparta'da ve ilçelerindeki okullarda badminton sporunun tanıtımını yaptı. 

Badminton Milli Takımı sporcuları, ilk olarak Isparta'nın Sütçüler ilçesindeki okullarda öğrencilere badminton sporunu ve kurallarını anlattı. Daha sonra Aksu ve Senirkent ilçelerinde da badminton sporunun tanıtımını yapan milli badmintoncular, Isparta Milletvekili Emin Bilgiç ile öğrencilere badminton topu hediye etti. Öğrenciler, milli badmintonculara yoğun ilgi gösterdi. 

Ankara Büyükşehir Belediye Kulübü Antrenörü Fatih Kaymaz yönetimindeki milli badmintoncular, küçük bir gösteri maçı da yaptı. 

Badminton sporunun 3 bin yıl önce oynanmaya başladığını belirten Kaymaz, "Şu anda badminton sporu her geçen gün daha da yayılmaya başladı. Badminton, Uzakdoğu'da ve Avrupa'da daha çok oynanan bir spor dalıdır. Ülkemizde 16 yıl önce Badminton Federasyonu kuruldu ve şu anda 1. Lig ve 2 Lig'de sporcularımız mücadele ediyor. Türkiye'de yaklaşık 3 bin antrenörümüz ve 100 bin lisanslı sporcumuz bulunuyor" dedi. 

Milli badmintoncu Seyit Ali Yazgon ise, badmintona bir merakla başladığını, 5 yıldır oynadığını belirterek, hedefinin Avrupa veya dünyada derece elde etmek olduğunu dile getirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2007 Cumartesi 12:42:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
elif koçak IP: 88.227.159.xxx Tarih : 5.03.2008 16:20:38

ben de bizim okulumuza gelmenizi istiyorum. bende o dediğiniz 100.bin kişinin içinden biriyim.özellikle badminton takımının bizim okulumuza(mezitli muhittin develi i.ö.o)(mersin/mezitlide)gelmenizi istiyorum (hatta yenileceğimi bile bile sizle maç yaparım.)yeterki sizi görüyüm neolur siz mersindeki bizim okulumuza gelinnnnn:):):)