5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Balaman 4 yılın hesabını verdi

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yerel Kalkınmada 4'üncü altın yılı isimli programda Isparta Belediye Başkanı hizmet süresinin hesabını verdi.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, Vali Yardımcısı Tayyar Şaşmaz, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bölge Koordinatörü ve İstanbul Milletvekili İdris Güllüce, Isparta Milletvekili Haydar Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Fevzi Özdemir, İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Fuaye salonunda düzenlenen kokteyl ile başlayan program sinema salonunda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Isparta Belediyesinin 4 yılda yapmış olduğu projelerin tanıtıldığı 22 dakikalık sinevizyon gösterisi yapıldı.

Sinevizyon gösteriminin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Hasan Balaman, 4 yıllık süre içerisinde uyguladıkları sayısız projelerin bir çalışmanın ve gayretin ürünü olduğunu belirterek, "Çalışınca oluyor. Biz çalıştık ve başardık. Dört yıl öncesi bu göreve talip olduğumuz ve sizlerden görev istediğimiz zaman neler vaat etmiş, nelere söz vermişsek bugün bunların tamamına yakınını yerine getirdiğimizi, hatta hesapta olmayan sayısız projelere de başlayıp bitirdiğimizi herkes gördü" dedi.

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın AK Partili tüm Belediye Başkanları ile 2004 yılında yaptığı toplantıda, 'Belediye'yi makamdan değil, araziden yönetin' telkininde bulunduğunu ve bu mantelite üzerine yönetim sergilediklerini ifade eden Başkan Balaman, " Bizim makamımız hep vatandaşlarımın yanı oldu. Göreve gelirken de demiştim. Vatandaşlarıma asla fil dişi kulelerden bakmayacağım. Ispartalılar gibi yaşayacak, düşünecek ve siyaseti beraber yapacağımı söylemiştim. Dört yıldır herkes görüyor Benim makamda oturduğum enderdir. Ben hep Ispartalılar ile beraber oldum. Bugün bu başarıyı elde etmişsek bu yönetim anlayışımızın eseridir. Seçimden seçime görünen ve sonra da ortadan kaybolan siyasetçi modeli bize asla uymaz" dedi.

YAPTIĞIMIZ PROJELER YÜZYILLAR SONRADA KULLANILABİLECEK
Isparta Belediyesi olarak yapılacak projeler üzerinde titizlikle incelemeler yaptıklarını belirten Başkan Balaman, "Projeler üzerinde bu kadar inceleme yapmamızın sebebi Isparta'nın parasını heba etmemektir. Bugün her yaptığımız proje yüzlerce yıla hitap edecek şekilde planlanmıştır. Günü kurtarmaya çalışmak, hem kendinizi aldatmak, hem de halkı kandırmaktan öteye geçemez" dedi.

Belediyecilik kavramına da farklı bir bakış açısı getirdiklerini ifade eden Başkan Hasan Balaman, "Asfalt dökerek, kanalizasyon hattı döşeyerek belediyecilik yapmak bizim yönetim anlayışımızla asla bağdaşmaz. Biz belediyeciliği rutin, sosyal ve yatırımcı olmak üzere 3'e ayırdık. Şu ana kadar hiçbir zaman rutin belediyecilikten söz etmedim. Çünkü zaten o bizim asli görevimiz. Biz de hiç zaman hizmette sınır olmadı. Yapacak daha çok projemiz var" dedi

İHA
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 17:23:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?