5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Balaman davadan beraat etti

Isparta eski belediye başkanı Hasan Balaman ve 34 belediye görevlisi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın bugünkü duruşmasında beraat kararı çıktı.

MHP'li Belediye Meclis üyelerinin, İçişleri Bakanlığı'nın Meclis Denetleme Komisyonu raporuna rağmen eski Belediye Başkanı Hasan Balaman ve diğer belediye görevlileri için yargılama izni vermeyen kararına yaptığı itiraz sonucu Danıştay'ın Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk ettiği 15 ihale dosyası ile ilgili davanın bugünkü duruşması Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Ankara'ya Cumhuriyet Savcısı olarak atanan dönemin Başsavcısı Erol Tosun'un suç tespit edilen 15 ihale dosyası ile ilgili Ağır Ceza Mahkemesi'nde Belediye Başkanı Balaman ve 34 belediye görevlisi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan açtığı davanın son celsesinde başkan Balaman da hazır bulundu.
SSK ve vergi borcu olan, ISTEM Ltd. Şti.'ne, Kamu İhale Kanununun 10. maddesine aykırı olarak ihale vermekle suçlanan Hasan Balaman mahkeme salonunda yaptığı konuşmada suçlamaları reddetti.

ISTEM ile ilgili 13 ayrı iddia hakkında da ifade veren Balaman, şöyle konuştu: "Belediye ihale komisyonu tarafından açık ihale usulüyle ihaleye çıkarılmış konular bunlar. Tek katılımcı olarak ISTEM 11 ihaleyi yaklaşık maliyetten daha düşük fiyat teklifi vererek almıştır. İhaleye de bir itiraz olmamıştır. Vergi ve SSK prim borcu olmasından dolayı bu şirkete iş vermemiz dava konusu oldu. Bu şirketler belediyenin şirketleri olduğu için kasanın bir tarafından çıkan para diğer tarafına giriyor. Dolayısıyla kamu zararı diye bir şey söz konusu değil."

Mahkeme, Belediye Başkanı Hasan Balaman ve 34 belediye çalışanı hakkında beraat kararı verdi. Kararda, "ihalelerde kamu zararı olmadığı, ihalelere fesat karıştırılmadığı ve suç unsuruna rastlanılmadığı görüşüne" yer verildi.

ADALETE GÜVENDİM

Balaman, mahkeme sonrası yaptığı açıklamada adalete her zaman güvendiğini ve güvenmeye devam ettiğini söyledi. Görev süresi içerisinde kasti hiçbir yanlış iş yapmadığını belirten Balaman, "Hep Isparta'nın menfaatlerini ön planda güttük. Bundan sonraki yaşamımda da Isparta menfaatlerine zarar gelecek her türlü fiil ve eylemin karşısında olacağım" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 17:42:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?