7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Başkan Balaban için soruşturma izni

Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman ve 19 yönetici hakkında, Belediye Denetim Komisyonu Başkanı AKP'li Seyfettin Kalem'in başvurusu üzerine Danıştay 1'nci Dairesi, 4 ihalede yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla soruşturma izni verdi.

Kendisini eleştiren haberler yapan gazetecileri makamına çağırıp dövdürttüğü suçlamasıyla yargılanan Isparta Belediye Başkanı AKP'li Hasan Balaman, bu kez de yolsuzluk iddialarıyla gündeme geldi. Isparta Belediyesi tarafından yapılan ihaleler, Belediye Meclisi'nde kurulan Denetim Komisyonu tarafından mercek altına alınmış, geçen nisan ayında bir raporla kamuoyuna sunulmuştu. 2005 Faaliyet Raporu'nun onaylandığı toplantıda 4'ü AKP'li 5 üye tarafından hazırlanan Denetim Kurulu raporu okunmuştu. Raporda, Belediye Başkanı Balaman, aşırı ve gereksiz harcamalar yapmakla suçlanmıştı. Raporun bir kopyası İçişleri Bakanlığı ile diğer ilgili kurumlara gönderilmişti. Komisyon Başkanı AKP'li Seyfettin Kalem, raporun hazırlanması için gerekli olan bilgi ve belgelerin belediye tarafından kendilerine ulaştırılmadığını söylemişti.

İÇİŞLERİ ENGELİ 

AKP'li Kalem, baskı, tehdit, hakaret gördükleri ve ihalelerde yolsuzluk, usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle geçen şubat ayında Başkan Balaman ve 19 belediye yöneticisi hakkında Isparata Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Ardından, İçişleri Bakanlığı'nca gönderilen müfettişler Isparta Belediyesi'nde inceleme yaparak iddialara ilişkin soruşturma açılmasına gerek duyulmadığına karar verdi.

DANIŞTAY KARARI 

AKP'li Belediye Meclis Üyesi Seyfettin Kalem bu kez 17 Ekim 2006 tarihinde Danıştay 1'nci Dairesi'ne itiraz başvurusunda bulundu. Başvuruyu inceleyen Danıştay, Başkan Hasan Balaman ve 19 belediye yöneticisi hakkında Isparta Ticaret ve Kültür Merkezi (ITKM), temizlik işleri, filler (asfalt temel malzemesi) alımı ve Gilmega alışveriş merkezi ihalelerinde yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle soruşturma açılmasına karar verdi. Karar, işlem yapılmak üzere Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Başsavcılık, Balaman ve 19 belediye yöneticisi hakkında dava açabilecek.

BAKANIN PEŞİNDE KOŞUYOR 

DHA'ya konuşan Başkan Hasan Balaman ise Türk adaletine her zaman saygılı olduğunu söyledi. Balaman, "Mart ayında İçişleri Bakanlığı'ndan müfettişi ben istedim. İçişleri `soruşturma iznine gerek yok' dedi. Danıştay'ın kararını henüz görmedim ama sonuçta iş savcılığa ve adliyeye gidecekse biz haklılığımızı ortaya koyabiliriz. Bu önemli bir durum değil. Yargılanma kararı yargının sonucu değildir. Türkiye'de sağlam bir adalet yapısı var. Bizim belgemiz, bilgimiz var. Biz Isparta için canımızı dişimize takıp çalışıyoruz. Ben şu anda, para almak için Ankara'da Maliye Bakanı'nın peşinde koşuyorum. Projelerimizle ilgili bakandan yardım talebinde bulunacağız. Isparta için çalışıyoruz" diye konuştu.

vatan
Yayın Tarihi : 16 Şubat 2007 Cuma 15:19:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?