5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Başkan çeşmeden bal şerbeti akıttı

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 4 yıldan bu yana bir vasiyeti gelenek haline getiren Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, bal şerbeti dağıttı.

Mimar Sinan Camii'ni yaptırarak ibadete kazandıran ve Isparta'ya uzun yıllar vali olarak hizmet eden Firdevs Bey'in "Peygamber efendimizin doğum yıldönümünde balın okkası beş akçede olsa bal şerbeti dağıtıla" vasiyetini 4 yıldan bu yana yerine getiren Belediye Başkanı Hasan Balaman, öğle namazından sonra bal şerbeti dağıttı. Belediye Başkanı Balaman'ın konuşmasıyla başlayan programa halkın katılımının yoğun olması gözlerden kaçmadı.

Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle 4 yıldır bu vasiyeti gelenek haline getirdiklerini ifade eden Balaman, şöyle konuştu: "Isparta'ya uzun yıllar hizmet etmiş, Mimar Sinan Camii ve Firdevs Bey bedestenini yaptıran cennetmekan Firdevs Bey'in Peygamber Efendimizin doğum yıldönümünde bal şerbeti dağıtılsın vasiyetini 4 yıldan bu yana aralıksız yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Firdevs Bey bir vasiyetinde şöyle söylüyor, 'Peygamber efendimizin doğum yıldönümünde balın okkası beş akçede olsa bal şerbeti dağıtıla' Biz de Isparta Belediyesi olarak bu vasiyeti 4 yıldır yerine getiriyoruz."

Diğer taraftan havanın sıcak olmasına aldırmayan yüzlerce vatandaş bal şerbeti alabilmek için kuyruğa girdi. Ayrıca yurdun dört bir yanından çeşitli sebeplerden dolayı Isparta'da bulunan vatandaşlar da birçok ilde böyle bir uygulama bulunmadığını belirterek belediyenin halkı buluşturma ve kaynaştırma adına çok iyi bir hizmet yaptığını ifade ettiler.

Bal şerbeti dağıtım programına Başkan Balaman'ın yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Nuri Uzaktaş ve çok sayıda oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 18:26:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?