30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Başkan Günaydın proje tanıttı

BAŞKAN GÜNAYDIN AÇIK ALIŞVERİŞ MEYDANI PROJESİNİ TANITTI

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, görev süresinin birinci yılında kentin en işlek caddesi olan Mimar Sinan Caddesi’nin trafiğe kapatılmasına ilişkin projenin detaylarını açıkladı.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, çevre planlamacıları ve imar konusunda uzman Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) öğretim üyeleri ile birlikte projeyi tanıttı.Yaklaşık 3 aydır devam eden proje kapsamında Mimar Sinan Caddesi ile Kaymakkapı Meydanı’nın kapatılacağını belirten Başkan Günaydın, “Eğer trafik çok yoğun olursa, Kaymamkapı Meydanı’nda 3 metrelik bir bay-pass yaparak tek yönlü trafik verilmesi mümkün olabilir. Projeye göre, Kaymakkapı ve Mimar Sinan Caddesi tamamen yayalara kalacak” diye konuştu.

Projeye göre, peyzaj çalışmalarına da ağırlık verileceğini anlatan Başkan Günaydın, “Bu proje yapılırken aynı zamanda alt yapı çalışmaları da devam ediyor. Meydanda bulunan refüj, kaldırım, asfalt kaldırılacak, yol kalın taşlarla kaplanacak. Çünkü Avrupa kentlerinde bin senelik meydanlar var. Halen duruyor. Bu taşı da kendi taş fabrikamızda üreteceğiz. Meydanda çeşitli heykeller ve gül motifleri yer alacak” dedi. Kapatılan yaklaşık 30 bin metrekarelik bölümün 3 ay sonra açık AVM haline geleceğini ifade eden Başkan Günaydın, projenin adının ‘Açık Alışveriş Meydanı’ olacağını da sözlerine ekleyerek, esnaf ve halktan destek istedi.

Isparta Belediyesi hizmet binasının altında kalan ve kullanılmayan alanların otoparka dönüştürüleceğini de sözlerine ekleyen Başkan Günaydın, “Otoparklar 80 araç kapasiteli olacak. Gerekirse yer alıp, katlı otopark inşa edeceğiz” dedi. Başkan Günaydın, projeye göre Mimar Sinan Caddesi, Kaymakkapı Meydanı ve Hükümet Meydanı’nın tamamen kapatılacağını, 6 Mart Caddesi’nin tek yönlü olacağını, Mimar Sinan Caddesi’nden İplikçi Cami önüne kadar olan yolun kapatılıp, Müftülük Caddesi ve Aksu Caddesi’nin ise çift yönlü olarak trafiğe açılacağını belirtti.

BAŞKAN GÜNAYDIN AÇIK ALIŞVERİŞ MEYDANI PROJESİNİ TANITTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 10:00:00
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 14:13:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?