30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Başkan Günaydın'a yetki şoku!

BAŞKAN GÜNAYDIN'A YETKİ ŞOKU

Isparta Belediye Meclisi toplantısında oylanan 'Başkanlık makamının tüm yetkileri geri alınsın' önergesi kabul gördü.

Isparta Belediye Meclisi'nin Ekim ayı toplantısı gerçekleşti. Meclise AK partili üye Uğur Büyükçulcu'nun verdiği önerge damga vurdu. Büyükçulcu, 10 AK Partili üye adına MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'a yönelik 'Başkanlık makamının tüm yetkileri geri alınsın' önergesini verdi.

Önergeyi oylatan Başkan Günaydın 15 üyesi bulunan partisinde 7 üyenin çekimser kaldığını görünce şoka uğradı. DP, CHP ve bağımsız üyelerin de çekimser kaldığı oylama 10 AK Partili üyenin kabul oyu ile kabul edildi. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşülecek önerge rapor halinde Meclis'e gelecek.

Büyükçulcu tarafından verilen önergede şu ifadelere yer verildi; "2009 Yılı Isparta Belediyesinin hesaplarının incelenmesi neticesinde, Isparta Belediyesi kurmuş olduğu şirketlere borç para verme adı altında para aktarmıştır. Bu aktarımın, sahip olmadığı bir yetkiyi Başkanlık makamına devrederek Belediye Meclisinin yaptığı görülmüştür. Belediye Meclisinin hem mevzuata aykırı davrandığı, hem de yetkisini aştığını söyleyerek Sayıştay Müfettişi Belediye Meclis üyelerine maddi sorumluluk çıkartarak savunmalarını istemiştir. Burada aslında sorumluluk başkanlık makamındadır. Başkanlık makamı meclisin yetkisinde olmayan bir konuyu meclise getirerek yetki almış meclise suç işletmiştir. Aslında Başkanlık makamından gelecek yetki devirlerinde, kanuni dayanakların ortaya konması ve çok detaylı bir şekilde araştırma yapılarak meclise getirilmesi gerekmektedir. Bugüne kadar alınan yetki devirlerinden hangisinin kanuni dayanağı var veya yok bilinmemektedir. Bu sebeplerden dolayı Isparta Belediye Meclisinin, Isparta Belediyesi Başkanlık Makamına ve encümenine bugüne kadar meclis kararı ile vermiş olduğu tüm kullanılan veya kullanılmayan yetkilerin Isparta Belediye Meclisi tarafından iptal edilmesini teklif ediyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 4 Ekim 2010 Pazartesi 17:50:01
Güncelleme :5 Ekim 2010 Salı 09:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?