30
Nisan
2024
Salı
ISPARTA

Başkan Özdemir'e ikinci şok!

BELEDİYE BAŞKANI GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararı ile İçişleri Bakanlığınca görevinden uzaklaştırılan ancak bir üst mahkemeye itirazı üzerine yeniden yargılanmasına karar verilen Isparta'nın Şarkikaraağaç İlçe Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir hakkında yeniden aynı karar çıkınca Özdemir görevinden ikinci kez uzaklaştırıldı.

7 Haziran 2009’da Şarkikaraağaç Belediye Başkanı seçilen Mevlüt Özdemir, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 29 Ocak 2007'de 'Sahte parayı bilerek tedavüle sürmek' suçundan 2 yıl 6 ay hapis ve 2 bin TL adli para cezasına çarptırılmıştı. Ceza Yargıtay 8. Ceza Dairesi'nce de 8 Temmuz 2009'da onanmış, Yargıtay'ın onama kararının ardından Özdemir, İçişleri Bakanlığınca görevden uzaklaştırılmıştı.

Belediye Başkanı Mevlüt Özdemir 'yeni deliller ortaya çıktığı' gerekçesiyle Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak, yargılanmanın yenilenmesi talebinde bulundu. Ancak bu talebi de reddedildi. Özdemir, yeniden yargılanmak talebiyle bir üst mahkeme olan Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesine başvurdu, üst mahkeme de Özdemir’in yargılanmanın yenilenmesi talebini itiraz ve temyiz yolu kapalı olarak kabul etti. Kasım 2009’da belediye başkanlığı görevine dönen Mevlüt Özdemir hakkında 5. Ağır Ceza Mahkemesi, yine aynı kararı verdi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı Özdemir’in görevden ikinci kez uzaklaştırılmasına karar verdi.

Karar Isparta Valiliği’ne tebliğ edilirken, Vali Ali Haydar Öner, tebliği doğrulayarak konuyla ilgili gereken işlemlerin yapıldığını ve 21 Eylül 2010 tarihinde belediye meclisinin ilçede yeni başkan seçeceğini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2010 Çarşamba 14:26:02
Güncelleme :15 Eylül 2010 Çarşamba 14:32:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?