5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Başkan'dan özelleştirme açıklaması

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, kamu sektörünün küçülerek büyümesi gerektiğini ifade ederek, "Özelleştirme yanlısı biri olduğumu her zaman söylüyorum" dedi. 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, özelleştirilmesi gündemde olan ISBAŞ hakkında Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclisi'ne brifing verdi. ISBAŞ hakkında bilgi veren Başkan Balaman, yüzlerce yıllık rezervi bulunan pomza madeninin daha iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirterek, bunun da özelleştirmeyle gerçekleşeceğini savundu. Kamu sektörünün küçülerek büyümesi gerektiğini ifade eden Balaman, "Özelleştirme yanlısı biri olduğumu her zaman söylüyorum.

 Hepinizin de bildiği gibi belediye şirketlerinden ISBAŞ'a ait fabrika şehir içerisinde kalmış durumdadır. Halktan buranın yerinin değiştirilmesi yönünde yoğun talep alıyoruz. Belediye olarak fabrikayı taşımamız belki mümkün olabilir ama burada kullanılan teknoloji artık demode olmuş durumda ve modernizasyona gidilmesi şarttır. 8-10 milyon YTL'ye mal olacak olan bu projeyi bizim kısa vadede yapmamız mümkün değil. Isparta'nın malı olan ISBAŞ'ın yine Ispartalı işadamları tarafından değerlendirilmesi en büyük dileğimizdir" diye konuştu. 

Belediye Başkanı Hasan Balaman, ITSO ile ISBAŞ konusunda yaptıkları konuşmaların ve değerlendirme toplantılarının bazı siyasilerce çarpıtılarak kamuoyuna yanlış bilgi aktarıldığını kaydederek, "Ben bugüne kadar hiçbir platformda 'ISBAŞ'ı satacağım' demedim. Biz ISBAŞ'ın sahip olduğu pomza madeninin işletimini özelleştireceğiz. Yani ISBAŞ'ın burada maden satarak oturduğu yerden para kazanacağı bir proje üzerinde çalışıyoruz. ISBAŞ şirketi ve maden ruhsatları Isparta Belediyesi bünyesinde kalacaktır. ITSO burada bir komisyon kurarak konuyu kendi aralarında değerlendirecek.

 Biz burada yatırımcıları teşvik ederek pomzanın değişik alanlarda da değerlendirilmesini sağlayacak yatırımlar yapılmasının önünü açıyoruz. Şu an ISBAŞ bünyesinde 60 işçi çalışıyorken bu yatırımlar yapıldığı zaman 300-400 kişi iş sahibi olacaktır" şeklinde konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2006 Perşembe 17:40:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?