5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Bayan hafızın büyük başarısı

Isparta'nın Deregümü Kız Kur'an Kursu öğrencisi Arzu Yazıcı, Kütahya'da düzenlenen Türkiye bayanlar hafızlık yarışmasında ikinci oldu.

Kütahya Tavşanlı'da yapılan Türkiye Bayanlar Hafızlık Yarışması'na Isparta'dan katılan Arzu Yazıcı, 19 bölge birincisi arasından ikinci olma başarısını gösterdi. İl Müftüsü İsmail Öncel, bu başarısından ötürü Yazıcı'yı altınla ödüllendirdi ve teşekkür belgesi verdi.

Her yıl gerek il bazında gerek Türkiye çapında Kur'an-ı Kerimi güzel okuma ve hafızlık yarışmaları düzenlendiğini anımsatan Müftü Öncel, ilimizde Deregümü ve Hayırlar Kız Kur'an Kursu ile Mekke ve Fatih Erkek Kur'an Kursu öğrencilerinin güzel derecelere imza attığını söyledi.

Bu sene Deregümü'den il birincisi olan Arzu Yazıcı'nın 10-11 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen bölge yarışmasında da birinci olarak Türkiye finaline kaldığını belirten Öncel, "Yarışmalara iki bin civarında katılım oldu. Kızımız, il ve bölge birincisi olarak 4 Ağustos tarihinde Türkiye Bayan Hafızlar Yarışması'nda 19 bölgeden gelen birincilerle birlikte elemeye tabi tutuldu. Ön eleme sonrası finale kalan 7 yarışmacıdan biri oldu. 16 Ağustos'ta Kütahya'nın Tavşanlı
İlçesinde yapılan finalde ikinci olma başarısını gösterdi. Bu başarıdan ötürü kendisini ve kurs hocalarımızı kutluyorum. Gelecek yıllarda birinci çıkaracağımıza olan inancım tamdır" dedi.

Müftü Öncel, konuşmasının ardından Türkiye ikincisi Arzu Yazıcı'yı altınla ödüllendirirken, kurs öğreticileri Nurten Berta ve Fatma Gümüşer'e de teşekkür belgesi verdi. Nurten Berta, kendilerine verilen destekten ötürü müftülük çalışanlarına ve öğretici arkadaşlarına teşekkür etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2009 Salı 17:55:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?