5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Bayrak asmayan işletmeciye ceza

BAYRAK ASMAYAN İŞLETMECİYE CEZA

Isparta Belediyesi ekipleri, Cumhuriyet Bayramı'nda iş yerine bayrak asmak istemeyen bir işletmeciye para ceza kesti.

Cumhuriyet Bayramı hazırlıkları kapsamında hafta başından itibaren zabıta ekipleri aracılığıyla tüm işyerlerinin Türk Bayrakları ile donatılmasını isteyen Belediye Başkanlığı, yetkiden taviz vermedi.

Talimat doğrultusunda yapılan denetimlerde, İstanbul Yolu üzerinde ikazlara rağmen işyerine bayrak asmadığı belirlenen bir işletmeci hakkında zabıt tutanağı düzenlendi.

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, millet olarak zor bir süreçten geçilen şu günlerde Cumhuriyet'in 86. kuruluş yıldönümünün daha bir coşkuyla kutlanmasının büyük anlam ifade ettiğini söyledi. Isparta'da bayramın coşkuyla kutlanması için belediyenin üzerine düşen görevi yaptığını anlatan Erdem, şöyle konuştu: "Bu kapsamda Isparta'da 5 bin bayrak dağıttık. Halk otobüslerinin önüne bayrak astık. İşhanlarının cephelerine büyük bayrakların asılmasını sağladık. Ayrıca yetkimize dayanarak iş yerlerine bayrak asmalarını tebliğ ettik. Esnafımız bu çağrıya kulak verdi. Duyarlılık gösteren esnafa teşekkür ediyoruz. Ayrıca bu uygulama Türkiye'ye de örnek oldu. Bu denetimler sırasında, bayrak asmak istemeyen bir işletmeci hakkında ceza tutanağı tuttuk."

KANUN 140 TL CEZA ÖNGÖRÜYOR

Belediye Başkan Yardımcısı Recep Erdem, bayrak asmadığı için hakkında ceza tutanağı düzenlenen işyeri sahibinin uyarıları dikkate almadığını dile getirdi. Erdem, zabıta ekiplerinin 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 'resmi bayramlarda bayrak asma zorunluluğunu' kapsayan maddesi uyarınca bir işyeri hakkında zabıt tutanağı düzenlediğini bildirdi. Belediye Encümeni'nin ilk toplantısında bayrak asmayan işyerine verilecek ceza miktarını belirleyeceğini anlatan Erdem, "Kanunlar bu tür işyerlerine 140 TL para cezası uygulanmasını öngörüyor" dedi.

Recep Erdem, esnafın ismini vermedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2009 Çarşamba 15:10:04
Güncelleme :28 Ekim 2009 Çarşamba 15:14:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?