7
Mayıs
2024
Salı
ISPARTA

Belediye Başkanı'na hapis cezası

Zaman Gazetesi Isparta Temsilcisi Arif Bayram Taş ile muhabir Mustafa Altıntaş'a yönelik şiddet ve hakarette bulunduğu iddiasıyla yargılanan Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, 1 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Isparta'da 9 Şubat 2006 tarihinde Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ın makam odasında meydana gelen olayla ilgili davanın son duruşması Isparta 2. Asliye Ceza Mahkemesinde yapıldı. Duruşmaya Hasan Balaman katılmadı.

Duruşmada, Belediye Başkanı Hasan Balaman ile koruması Fatih Sarıoğlu, müştekilerden Mustafa Altıntaş'ın darp edilmesi suçunu işledikleri gerekçesiyle 1 yıl 9'ar ay hapis cezasına çarptırıldılar. Ancak Mahkeme, söz konusu cezaları erteledi. Başkan Balaman, ayrıca müşteki Mustafa Altıntaş'a hakaret ettiği gerekçesiyle de 7 bin 500 YTL cezaya çarptırıldı.

Müştekilerden Arif Bayram Taş'ın şikayetinden vazgeçmesi nedeniyle bu kişiyle ilgili dava düştü. Aynı davada yargılanan Isparta Belediyesi eski Hukuk İşleri Müdürü Aykut Okur ise delil yetersizliğinden beraat etti. Isparta'da 9 Şubat 2006 tarihinde meydana gelen olayda, Hasan Balaman'ın makamına çağırdığı gazeteciler, darp edildiklerini ve hakarete uğradıklarını iddia ederek, şikayetçi olmuşlardı. Arif Bayram Taş daha sonra şikayetinden vazgeçmiş, şikayetle ilgili olarak Hasan Balaman'ın koruması Fatih Sarıoğlu tutuklanmış ve bir süre cezaevinde kalmıştı.

 

AA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2007 Perşembe 17:45:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?