5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Belediye başkanından suçüstü

BELEDİYE BAŞKANINDAN SUÇÜSTÜ

Şarkikaraağaç ilçesinin Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, kendisini bakanlık müfettişi olarak tanıtan bir kişiyi jandarmaya yakalattı.

Çarıksaraylar beldesinde 15 Aralık 2009 tarihinde belediye binasında yaşanan sahte fatura ve CD olayı şüphelisi H.B.A.'nın belediye başkanlarını Bakanlık Müfettişi kimliğiyle dolandırmaya çalışan organize suç örgütünün üyesi olduğu ortaya çıktı.

Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, İlçe Jandarma Komutanlığı'nın daha önce 'Sahte müfettişler' konusunda kendisini uyardığını söyleyip başından geçenleri anlattı. Jandarmanın uyarısı üzerinden belli bir zaman sonra kendisini İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Müfettişi olarak tanıtan bir kişinin aradığını söyleyen Başkan Turhan, şöyle konuştu: "O kişi bana 'arkadaşlarımız bölgenizde. Genel müdürlüğümüzün yeni yönetmelik değişikliklerini içeren CD'lerini belediye başkanlarına

dağıtıyorlar. Müsaitseniz o bölgedeki arkadaşımızı size yönlendireceğiz. Yalnız CD ve içerisindeki program bedeli 500 TL dedi. Bende jandarmanın uyarısını hatırladım ve belediyeye yönlendirecekleri kişiye 14 Aralık 2009 günü randevu verdim."

Jandarma Komutanlığı'nı vakit geçirmeden arayıp bilgilendirdiğini söyleyen Başkan Turhan, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak organize suç şebekesinin üyesi olan H.B.A. randevu saatinde gelmedi. Bir gün sonra belediyeye geldi. Benimle görüşürken şifreli bir şekilde jandarmaya haber verdim. Olumsuz bir duruma karşı personeli uyarıp gerekirse müdahale etmelerini istedim. Jandarma ekipleri şüpheliyi hemen makamda yakaladı. Üzerinde bazı CD'ler ve iki adet sahte fatura çıktı"

Jandarmanın adli mercilere teslim ettiği H.B.A., Şarkikaraağaç'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2009 Cuma 17:59:00
Güncelleme :18 Aralık 2009 Cuma 18:07:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?