25
Nisan
2024
Perşembe
ISPARTA

Belediye bayrama hazır

Isparta Belediyesi, 21 Ekim'e kadar sürecek olan 9 günlük bayram tatili dolayısıyla, halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramlarını geçirebilmeleri için tüm tedbirlerini aldı.

Halkın daha rahat ve huzurlu bir ortamda Kurban Bayramlarını geçirebilmelerini hedefleyen Isparta Belediyesi bayram süresince 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecek.

Kurban Bayramı öncesinde, hayvan pazarı ve belediye mezbahası başta olmak üzere Isparta Belediyesi her türlü tedbirlerini aldı. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, bayram tatili süresince hiçbir aksaklığa meydan vermemek açısından tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi. Halkın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için bir takım önlemler alındığını dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, hayvan pazarının hazır olduğunu, buradan alınan tüm hayvanların gerekli sağlık kontrollerinden geçirildiğini ifade etti.

Kurban kesim yerlerinin belirlendiğini, gerek hayvan pazarı, gerekse mezarlıklara ulaşım ile bayram süresince halk otobüslerinin ulaşım durumları, nöbetçi fırınlar ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Günaydın, "Halkımızın ve belediye personelimiz başta olmak üzere tüm ulusumuzun bayramını en içten duygularımla canı gönülden kutluyorum. Bayram tatili süresince belediye birimlerimiz 24 saat esasına göre çalışmalarını sürdürecektir. Bayramlaşma programımız 1.bayram günü saat 14.00'da Barida Oteli'nde Sayın Valimiz ve odalarımızla birlikte yapacağız. Tüm halkımızı bekliyorum" dedi.

Tüm Isparta halkının ve belediye personelinin bayramını kutlayan Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, halkın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmeleri için alınan önlemler, nöbetçi fırınlar, ulaşım konusu ile ulaşılabilecek olan telefon numaraları ile ilgili verdiği bilgilere göre;

-Kurban satış yeri olarak Isparta Belediyesi'ne ait Canlı Hayvan Pazarı belirlendi. Pazar dışında her hangi bir yerde kurban satışı yapılamayacak. Hayvan Pazarı yerinde gerekli temizlik, bakım onarım, boya işlemleri gerçekleştirildi, halkın kurban alış-verişini rahatlıkla yapması sağlandı. Hayvan pazarında Belediyenin Veteriner Hekimi, Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile birlikte kurban satışına getirilen hayvanların bulunması gereken evrak ve sağlık kontrolü yapılarak vatandaşların gönül rahatlığı içinde kurbanlıklarını almaları sağlanıyor.

KURBAN KESİM YERLERİ

Isparta Belediyesi'nce kurban kesim yeri olarak Mezbaha Tesisi ve Yedişehitler Kapalı Pazaryeri hazırlandı. Hayvan pazarına 30 dakikada bir karşılıklı seferler düzenlenecek.

ÜCRETSİZ OTOBÜS SEFERLERİ

Bayramın 1.ve 2. günleri otobüsler ücretsiz olacak. Yine Arife Günü Asri Mezarlık ve Hanife Sultan Mezarlıklarına ücretsiz seferler düzenlenecek.

AREFE GÜNÜ 3 PAZAR KURULACAK

Arife Günü halk pazarı şehir merkezinde bulunan Salı pazarının olduğu yerde kurulacak. Yine arife günü Binbirevler Mahallesi Pazarı, Gülcü Mahallesi Pazaryerleri de halka hizmet verecek.

BELEDİYE EKİPLERİ TEYAKKUZDA

Bayram tatili süresince Zabıta, Temizlik, İtfaiye, Su ve Kanalizasyon İşleri, Fen İşleri ve Veteriner işleri Müdürlükleri 24 saat görev yapacak.

Kurban kesim yerlerinin temizliği için Temizlik İşleri Müdürlüğü tam kadro çalışacak. Ayrıca kurban kesim ve satış yerlerinin temizlik ilaçlama ve dezenfektesi anında yapılacak.

Zabıta Müdürlüğünce halktan gelen şikâyet unsurlarına müdahale edilerek, kaçan kurbanların yakalanması için kurban yakalama timi kuruldu.

Halkın sağlığı için fırınların, unlu mamullerin, pastanelerin bayram öncesi denetimleri daha programlı bir şekilde yapılıyor. Halk 24 saat boyunca her türlü şikâyetlerini Alo 153'e bildirebilecekler.

Cenaze hizmetleri bayram süresince devam edecek, vatandaşların Alo 188'e bilgi vermeleri yeterli olacak.

İtfaiye yangınlara, su baskını, trafik kazaları ve her türlü afete karşı 24 saat esasına göre 8 itfaiye aracı,1 AKS aracı ve tüm personeliyle teyakkuzda olacak. Herhangi bir olumsuzluk durumunda 112 aranabilecek.

Fen İşleri, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü tatil süresince nöbetçi ekipleriyle hazır bulunacak, su ile ilgili ve diğer şikâyetler için Alo 185 su arıza aranabilecek.

Halkın ilgili şikâyetlerini: 211 60 00 – 211 61 11 ve Alo 153 nolu telefona bildirilebilecek.

NÖBETÇİ FIRINLAR

1.GÜN: Yeşilyayla Ekmek Fırını (Gülcü Mahallesi Gülcü İlköğretim Okulu Altı)

2.-3.- 4. GÜNLER: Yeşilyayla Ekmek Fırını (Gülcü Mahallesi Gülcü İlköğretim Okulu Altı), Aksu Ekmek Fırını (Aksu Caddesi), Berkan Ekmek Fırını (Pirimehmet Mahallesi)

...
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2013 Perşembe 13:21:23
Güncelleme :22 Ekim 2013 Salı 18:54:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?