4
Mayıs
2024
Cumartesi
ISPARTA

Belediye işçileri sendika değiştirdi

Isparta’da 146 belediye işçisi Hak-İş Sendikası’ndan istifa ederek Belediye-İş Sendikası’na geçti.

Isparta’da 146 belediye işçisi eski sendikalarından istifa etti ve Belediye-İş Sendikası’na kaydoldu.

Katılımlar ile birlikte sendikanın 421 üye ile Isparta’da tek ve yetkili sendika olduğunu kaydeden Belediye-İş Sendikası Şube Başkanı Cemal Kurt, toplu iş sözleşmesi için Hizmet-İş’le olan yetki davasının sonuçlanmasını beklediklerini dile getirdi.

2006 yılında haksız yere işten çıkarılıp yerlerine yeni işçi alınmasından ötürü ortaya hukuksuz ve yasa tanımamazlık durumunun çıktığını belirten Kurt, “Bu duruma sendika olarak itiraz ettik ve konuyu Isparta İş Mahkemesi’ne götürdük. İlk duruşmada karşıt sendikanın avukatları reddi hakim talebinde bulundu ve dava süreci uzadı. Mahkeme halen devam ediyor. Yetki konusu bilirkişiye gitti. Yargı süreci devam ettiği için toplu iş sözleşmesi masasına oturamıyoruz. Çünkü sözleşme bu karara göre yapılacak. Karar verilinceye kadar yetkili sendika biziz. Zaten gelinen noktada da yetki tamamen bizde. Karar çıktıktan sonra geçmişe dönük haklarımız için toplu iş sözleşmesi masasına oturacağız.” dedi.

Yaşanan süreçte belediye yönetiminin ek protokol ile işçiye zam verebileceğini hatırlatan Kurt, “Bizim böyle bir talebimiz yok. Başkan isterse işçiye zam yapabilir. Bu tamamen Yusuf Ziya Günaydın’ın inisiyatifinde olan bir durum.” şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2009 Salı 11:16:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?