3
Mayıs
2024
Cuma
ISPARTA

Belediye işçilerinden yürüyüş eylemi

Isparta Belediyesi bünyesinde bulunan ve geçtiğimiz günlerde Canpak isimli özel bir şirkete devredildikten sonra işten çıkarılan 40 işçi, kararı protesto etmeye devam ediyor.

İlk olarak geçtiğimiz hafta Isparta Belediye binası önünde oturma eylemi yapan işçiler bugün eşleri, çocukları, anne ve babalarıyla yürüyüş eylemi yaptı. Kadınlar ellerinde tencere ve tavalarla kararı protesto ederken, çıkarılan işçilerin çocukları ve kendileri, Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman'ı istifaya çağırdı. ISTEM'i Canpak isimli şirketin devralmasının ardından işlerine son verildiğini haykıran işçiler, bugün saat 17.00'de Demirköprü mevkiinde toplandı. Güvenlik önlemlerinin alındığı eylemde işçiler ilk olarak davul ve zurna eşliğinde oynadı. Ardından ellerindeki pankartlarla Hükümet Meydanı önüne kadar yürüyen işçiler, eş, çocuk, anne ve babaları, "Haklıyız kazanacağız, vur vur inlesin başkan bizi dinlesin, susma sustukça sıra sana gelecek, başkan şaşırma sabrımızı taşırma" gibi sloganlar attı.

İşçilerin yürüyüşüne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Isparta Milletvekili Mevlüt Coşkuner, Türk-İş Isparta İl Temsilcisi Halil Kaygısız, Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer de destek verdi. Hükümet Meydanı önünde basın açıklaması yapan işçiler, Canpak isimli şirkete devredilmek istenmediklerini söyledi. Bu sözleşmenin ardında art niyet olduğunu belirten işçiler, "Biz ISTEM'de kazandığımız sosyal haklarımızı kaybetmek istemiyoruz. Bizler Belediye şirketlerinde görevimize devam etmek istemiyoruz. Biz işçileri derinden yaralayan ve üzen Belediye Başkanı'mızın bizleri satılık beyinler olarak nitelendirmesidir. Bizim beynimiz satılık değil, bizim beynimizi satın almaya da kimsenin gücü yetmez. Başkanımızın bu talihsiz açıklamaları yerine Isparta'ya yıllarca hizmet veren işçilerine sahip çıkmasını dilerdik" diye konuştu.

Ardından konuşan Isparta Fırıncılar Odası Başkanı Nuri Erdeğer, "Sayın başkana bu işçiler adına soruyorum. Siz hiç çöp arabasına binip çöp topladınız mı? Siz asfalt şantiyesinde çalıştınız mı? Özellikle asgari ücretle çalıştınız mı? Eğer çalışmış olsaydınız, takım elbiseli kendi ekibinize istediğinize 10 milyar veririm diyemezdiniz. Ya kendi paranızı ya da babanızın parasını verebilirsiniz. Isparta Belediyesi olarak bu insanları ve ailelerini üzdüğünüz için özür dilemenizi talep ediyoruz. Eğer siyasi bir hesap yapıp bu insanları bir katakulliyle kapının önüne koyarsanız Allah iyi demez" diye konuştu. İşçiler Hükümet Meydanı önünde attıkları sloganların ardından dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2005 Salı 08:51:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hasan UYSAL IP: 212.156.206.xxx Tarih : 17.08.2005 11:17:47
Başkan kardeşim, göreve geldiğinden beri neden bu işçilerle bu kadar uğraşıyorsun. Herkes işini yapsın. Nuri beye yürekten katılıyorum. Önümüzdeki seçimlerde siz dahil herkes seçilemeyeceğinizi biliyor.