5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Belediye islah edecek

Isparta'da 30 yıldır çöplük olarak kullanılan alan Isparta Belediyesi tarafından ıslah edilecek.
Belediye Başkanı Hasan Balaman, bugün şehir çöplüğünde incelemelerde bulundu. Isparta için bir ayıp olarak nitelendirdiği şehir çöplüğünün artık tarihe karışacağını ve modern çöp depolama alanı olarak kullanıma açılacağını açıklayan Başkan Balaman, "Tarihini kesin olarak bilmiyorum ama yaklaşık 30 yıldır çöplük olarak şehrimize hizmet veren bu alanın ıslah edilerek kötü görünümden kurtarılması için yakın bir zamanda çalışmalara başlayacağız" dedi.
Valilik, belediye ve halkın da katkılarıyla buradaki naylon türü atıkların toplanması için bir temizlik kampanyası başlatacaklarını ifade eden Başkan Hasan Balaman, "Daha sonra toprak örtüyle pis görünüm kapatılarak burada çiçekler, güller açacak. Bir süre önce yapımı tamamlanan Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi'nin önümüzdeki günlerde ihalesi gerçekleştirilecek. Müteahhide yer teslimi yapıldıktan sonra Isparta ve ilçeleriyle birlikte Burdur ilinin de çöpleri artık bu alanda depolanacak. Böylelikle Isparta'mız daha modern bir kent olma yolunda önemli bir adım daha atmış olacak" diye konuştu.
Çöp ayrıştırma işleminde çalışan ailelerle de sohbet etme imkanı bulan Belediye Başkanı Hasan Balaman, çöplüğün kaldırılmasıyla bu ailelerin de yeni tesisin dışında inşa edilecek konutlarda barınmalarının sağlanacağı müjdesini verdi. Soğuk havaya rağmen ayağında çorabı dahi olmadan yaşama dört elle sarılmaya çalışan Berivan isimli 2 yaşlarındaki kız çocuğunun durumuna bakarak üzülen Başkan Balaman, "Bu insanlar bizim insanımız, bu çocuklar bizim çocuğumuz. Bu insanlara sahip çıkmalıyız. Bu vatandaşlarımızın da insanca yaşamak hakkı. Kendilerine belediye olarak gereken yardımın yapılmasını sağlamak bizim görevimiz" dedi.
Başkan Hasan Balaman, daha sonra burada yaşayan çocuklara dağıtılmak üzere çeşitli hediyeler verdi.
.
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2006 Cumartesi 21:42:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?