5
Mayıs
2024
Pazar
ISPARTA

Belediye personeli pazarcı oldu

Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, bir süre önce manav esnafının mahallelerdeki pazar alanlarını boykot ederek sergi açmama kararı üzerine, "Bundan sonra benim muhatabım Sebzeciler ve Manavlar Odası Başkanlığı değildir" dedi. 

Isparta Sebzeciler ve Manavcılar Odası, kentte kurulan 16 pazarı boykot etmiş ve bir hafta boyunca hiçbir alanda sergi açılmamıştı. Daha sonra bu pazarlardan 9'unda sergi açma kararı alındı. Belediye Başkanı Hasan Balaman bunun üzerine başlattığı yeni uygulamayla oda yöneticilerinin sergi açmama kararı aldığı mahallelerde vatandaşların ihtiyaçlarının belediye personeli tarafından karşılanmasını sağladı. Uygulamayı yerinde görmek için dün Doğancı ve Muzaffer Türkeş mahallelerinde kurulan pazar alanlarını dolaşan Başkan Balaman, vatandaşların yoğun sevgi gösterisiyle karşılaştı. Bir vatandaş Başkan Balaman'ın boynuna sarılarak, "Gerçekten adam gibi adamsın. Bugüne kadar ben başka bir siyasi partinin üyesiydim. Bu kararlı tutumun sonucu bugüne kadar düşündüklerimden vazgeçtim. Gerçekten manav esnafının önünde dimdik durarak mahallemizdeki pazar yerini personelin vasıtasıyla açtırdın. Gerçekten adam gibi adammışsın. Seni kutluyorum" dedi. 

Başkan Balaman, belediye personelinin kurmuş olduğu pazar alanında vatandaşlara hitap ederek, "Hiç kimse pazar alanlarını kapatamaz. Pazar yerlerinin tespiti belediyeye aittir. Kimse kafasına göre ben burada açarım, ben burada açmam diye istediği gibi hareket edemez. Bugünden itibaren Sebzeciler ve Manavlar Odası'nı dikkate almıyorum. Tüm manavcı arkadaşlarıma sesleniyorum. Odadan almış olduğunuz belgeler iptal edilmiştir. Belediyemizin ruhsat vermiş olduğu tüm pazar alanlarında manavlık yapmak isteyen vatandaşlarımız Zabıta Müdürlüğü'ne gelerek, belgelerini alıp faaliyetlerine başlayacaklardır. Pazar alanları siyaset yapma yeri değildir. Buralar halka hizmet alanlarıdır. Kim olursa olsun bu alanlar açılacak. AK Parti'lisi de, DYP'lisi de, MHP'lisi de buralardan alışveriş yapıyor" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2006 Pazartesi 19:03:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin yılmaz IP: 88.227.205.xxx Tarih : 23.01.2008 12:42:00

helal olsun meslektaşlarıma gerektiginde belediyeyi boykot etmesini bileceksin geçekten yürekten tebrik ederim o pazarcı arkadaşları.o belediye başkanına da yazıklar olsun kendi esnafını desteklemeyen başkandan utanıyoruz.o belediye başkanı iyi düşünsün ki halkı düşünürken esnafı ezmesin o arkadaş o mevkide bulunuyorsa azda olsun esnafında destegide vardır.